Foto: LETA

Personu apliecinošus dokumentus varētu sūtīt ar VAS "Latvijas pasts" starpniecību, ceturtdien, 29. decembrī, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS).

Komentējot situāciju ar rindām Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) pēc personu apliecinošiem dokumentiem, ministrs informēja, ka patlaban tiekot domāts, kā šo problēmu risināt. Pēc viņa teiktā, tiek apsvērta doma dokumentus nosūtīt pa pastu.

"Tā ir viena no iespējām – līdzīgi kā saņem bankas kartes, varētu saņemt arī ID karti," teica Kučinskis, vienlaikus piebilstot, ka tas nebūs vienkārši, ņemot vērā, ka jānodrošina šī procesa drošība.

Tāpat ministrs atzina, ka rindu mazināšanā zināmi uzlabojumi vērojami ar iespēju elektroniski pieteikties dokumentu saņemšanai. "Diezgan viegli var atrast sev pieņemamu laku un nav jāgaida vairāki mēneši," secināja Kučinskis.

Jau vēstīts, ka Saeima 30. augustā, ārkārtas sēdē galīgajā lasījumā pieņēma Iekšlietu ministrijas (IeM) izstrādātos grozījumus Personu apliecinošu dokumentu likumā, kas paredz, ka Latvijas pilsoņi, kuriem personu apliecinošu dokumentu derīguma termiņš ir beidzies no 2020. gada 1. marta, varēs piedalīties Saeimas vēlēšanās.

Ar grozījumiem likumā noteikts, ka gadījumos, ja Latvijā izsniegtam Latvijas pilsoņa, nepilsoņa vai bezvalstnieka personu apliecinošam dokumentam – pasei vai personas apliecībai jeb ID kartei – beidzies derīguma termiņš, sākot ar 2020. gada 1. martu, to varēs izmantot personas identificēšanai līdz 2023. gada 30. aprīlim, ja tas nav kļuvis nederīgs citu iemeslu dēļ, piemēram, ticis sabojāts vai mainījusies dokumentā ierakstītā informācija.

Personām, kurām pases un ID kartes derīguma termiņš beidzies no 2020. gada 1. marta, netiks piemērots sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!