Foto: LETA

Valsts izglītības satura centrs (VISC) lauzis 27 000 eiro vērto līgumu ar nodibinājumu "Ģimenes izglītības un attīstības fonds "Ābeļzieds"" par mācību priekšmeta "Dzīvesziņa" izstādi, portālam "Delfi" sacīja VISC Vispārējās izglītības satura nodrošinājuma nodaļas vadītājs Imants Vasmanis.

Viņš pastāstīja, ka šāds lēmums pieņemts, jo "Ābeļzieds" līgumā noteiktajā termiņā nav izpildījis tajā paredzētos nosacījumus un izstrādājis visu, kas paredzēts līgumā. Tāpat neatbilstoša bijusi iesniegto materiālu kvalitāte.

Iniciatīva par šāda mācību priekšmeta ieviešanu nāca no Nacionālās apvienības puses, pēc kuras iniciatīva Saeima atvēlēja iepriekšminētos līdzekļus mācību priekšmeta izstrādei. VL-TB/LNNK deputāte Vineta Poriņa, kura iepriekš tika iestājās iestājusies par to, ka jāveido "Dzīvesziņas" mācību priekšmets, bija izteikusies, ka šis priekšmets ir "par ģimeni, neskatīties uz cilvēku kā tikai, runājot par viņa fizisko veselību, bet aplūkot viņu kā vienotu veselumu un runāt par viņa garīgo, sociālo veselību, kā arī gatavot viņu ģimenei," iepriekš vēstīja aģentūra LETA.

NA pārstāve savulaik atzina, ka nauda iedalīta "Ābeļziedam" kā ģimenes izglītības organizācijai, kas pulcējusi ap sevi ļoti augsta līmeņa speciālistus. "Katrā ziņā organizācija ir tāda, kurai rūp tas, lai bērni izaugtu gan garīgi, gan sociāli, gan fiziski veseli un lai viņi tiktu sagatavoti pilnvērtīgai ģimenes dzīvei un laulībai," klāstīja Poriņa.

Pret lēmumu uzticēt šī priekšmeta izstrādi "Ābeļziedam" iebilda virkne nevalstisko organizāciju, tostarp, "Papardes zieds" pārmetot, ka valsts nauda samērā nesen dibinātai organizācijai piešķirta bez konkursa rīkošanas. Tāpat pret to iebilda vairāki augsta līmeņa izglītības jomas speciālisti.

Vasmanis portālam "Delfi" sacīja, ka nauda, kas bija paredzēta šim nolūkam, tiks atmaksāta Valsts kasē. Viņš arī apšaubīja, ka nākamgad līdzekļi priekšmeta  "Dzīvesziņa" izstrādei tiks atrasti. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!