Foto: LETA
Nepārliecinot izglītības nozarē strādājošos par reformu nepieciešamību, jaunievēlētais izglītības ministrs Roberts Ķīlis gatavs atkāpties no amata, to viņš piektdien atzina LTV raidījumā "100.pants".

Šāda viņa rīcība sekošot, ja "globāli nebūs iespējams īstenot pieteiktās reformas" . Ministrs skaidroja, ka demisija nebūs reakcija uz, piemēram, studentu, neapmierinātību vai protesta akcijām.

Taču, runājot par reformu īstenošanu, ministrs norādīja, ka nepieciešams laiks, lai runātu par to izdošanos. Viņš arī norādīja – pirms ieviest kaut ko jaunu, par to informēs ieinteresētās grupas, centīsies nozaru pārstāvjus pārliecināt par izmaiņu nepieciešamību.

Jau vēstīts, ka Ķīlis iecerējis virkni izmaiņu izglītības sistēmā. Piemēram, ministrs piedāvā jaunu augstākās izglītības finansēšanas modeli, kas paredz, ka valsts visiem jauniešiem, kuri vēlēsies studēt, piešķirs studiju kredītus, kurus viņi atmaksās pēc darba gaitu sākšanas atbilstoši saviem ienākumiem un kas darbosies līdzīgi kā progresīvais nodoklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!