Foto: Shutterstock

Projekta ietvaros par 23 miljoniem eiro vispārējo un profesionālo skolu jauniešiem īstenos dažādus pasākumus karjeras atbalstam, liecina Ministru Kabineta komitejā (MKK) iesniegtais projekts.

Kopējais projekta finansējums ir 23 miljoni eiro, tajā skaitā Eiropas Sociālā fonda līdzfinansējums 19 miljoni eiro un valsts budžeta līdzfinansējums 3,5 miljoni eiro.

Atbalstu īstenos Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru (VISC).

VIAA projekta ietvaros izstrādās karjeras pakalpojuma plāna paraugus un informatīvos materiālus, ietverot tajos metodiku karjeras izglītības īstenošanai skolās. Tāpat VIAA izstrādās pedagogu un karjeras speciālistu profesionālās kompetences pilnveides kritērijus karjeras izglītības īstenošanai.

Projekta ietvaros VIAA organizēs arī nacionālos profesionālās meistarības konkursus un nodrošinās dalībnieku sagatavošanu starptautiskajiem konkursiem.

VISC organizēs nacionālos profesionālās meistarības konkursus reģionālā līmenī tajās profesijās, kurās ir liels potenciālo konkursantu skaits. Tāpat tas organizēs nacionālo jauno profesionāļu meistarības konkursus profesijās, kuras nav iekļautas starptautiskajos pasākumos.

Pašvaldības un Profesionālās izglītības kompetences centri īstenos karjeras attīstības atbalsta pasākumus izglītības iestādēs, tai skaitā karjeras informācijas, karjeras izglītības un karjeras konsultāciju pasākumus. Tajos tiks iesaistīti arī darba devēji un augstākās izglītības iestādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!