Foto: Shutterstock
"Latvijas Izglītības inovācijas balvu 2012" šodien saņēma Smiltenes ģimnāzijas, Cēsu pilsētas pamatskolas, Līvu pamatskolas un Daugavpils 27.pirmsskolas izglītības iestādes pedagogi.

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis Smiltenes ģimnāzijas pedagogiem Velgai Mālkalnei, Ingunai Kondratjevai, Annai Lavrinovičai, Jānim Celmiņam un Andrejam Miķim par inovāciju "Pedagogu mācīšanās kopienas veidošanās novadā - pārmaiņu efektīvai ieviešanai izglītībā" pasniedza naudas prēmiju 1250 latus un Atzinības rakstu.

Tādu pašu balvu no ministra rokām saņēma arī Cēsu pilsētas pamatskolas skolotājas Inese Kukaine un Ērika Siliņa, kā arī Līvu pamatskolas skolotāja Sanita Vilciņa par inovāciju "Bioloģijas saistība ar citiem mācību priekšmetiem reālā dzīves situācijā, izmantojot multidisciplināro mācīšanās pieeju kopienas ietvaros, sadarbojoties divām Cēsu novada pašvaldības skolām".

Trešo balvu - 500 latu naudas prēmiju un Atzinības rakstu - ministrs pasniedza Daugavpils 27.pirmsskolas izglītības iestādes pedagogu grupai par inovāciju "Projekta "Bērnu modes teātris" īstenošana pirmskolā".

Balvas pieteikumus vērtēja žūrija, kurā darbojās Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietniece, Izglītības departamenta direktore Evija Papule, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības speciāliste vispārējās izglītības jautājumos Baiba Bašķere, Latvijas Darba devēju konfederācijas Padomes loceklis, LMT prezidents Juris Binde.

Vērtētāju vidū bija arī projekta "Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos" vadītājas pienākumu izpildītāja Ineta Īvāne, Latvijas Pašvaldību savienības padomniece izglītības un kultūras jautājumos Olga Kokāne, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas rektore Dace Markus, "Microsoft" izglītības sektora vadītāja Zane Matesoviča un Britu padomes pārstāvniecības Latvijā vadītāja Sandra Prince.

Šogad balvai tika iesniegti 39 pieteikumi no visas Latvijas.

Kā ziņots, pirmo Latvijas "Izglītības inovācijas balvu 2011" ieguva Druvienas pamatskolas pedagogi direktores Velgas Černoglazovas vadībā un Rīgas Angļu ģimnāzijas pedagogi Anita Krišmane, Uldis Heidingers, Ilze Rikmane un Inese Jakubova.

ESF projektu "Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos" īsteno IZM. Kopējās projekta izmaksas ir 19 948 316 lati, no kurām ESF finansējums ir 16 956 068 lati, nacionālais līdzfinansējums - 2 992 248 lati. Projekta noslēguma semināra programma pieejama projekta mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!