Foto: F64

Ceturtdien, 15. oktobrī, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja vietnieku amatos apstiprināja Ievu Siliņu (NA/LRA) un Kārli Šadurski (JV), portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

"Par" Siliņu nobalsoja 12 deputāti, trīs balsoja "pret" un viens deputāts no balsojuma atturējās. "Par" Šadurska apstiprināšanu amatā balsoja 12 deputāti, bet četri deputāti nobalsoja "pret".

Siliņa ir Valsts prezidenta ārštata padomniece zinātnes un izglītības politikas jautājumos, specializējas zinātnes pārvaldībā un komunikācijā, kā arī zināšanu pārnesē un ilgtspējīgā attīstībā. Viņa ir jauno zinātnieku organizācijas "Latvijas Jauno zinātnieku apvienība" (LJZA) valdes priekšsēdētāja, bijusi "Eurodoc" apvienības viceprezidente.

Šadurskis ir bijušais Izglītības un zinātnes ministrs. Vairākkārt ievēlēts Saeimā un 12. Saeimā vadīja Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju. 2012. gadā kļuva par Eiropas Parlamenta deputātu.

Jau ziņots, ka 5. oktobrī pašvaldībā ievēlēja Rīgas domes pastāvīgās komitejas. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteju vadīs Iveta Ratinīka (APP) un tās sastāvā strādās 16 domes deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!