Foto: LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S), komentējot valdībā apstiprinātos grozījumus Izglītības likumā, nu jau kārtējo reizi asi kritizējis izglītības ministru Kārli Šadurski (V), sakot, ka vienkārši jāsaņemas un jāsagaida, kad ministrs vairs nebūs savā amatā.

Vēstīts, ka darba devējiem nekavējoties būs jāizbeidz darba tiesiskās attiecības ar izglītības iestādes vadītāju un pedagogiem, ja viņu darbība nebūs lojāla Latvijai un tās Satversmei, paredz valdībā atbalstītie likuma grozījumi.

"Izglītības ministrs Kārlis Šadurskis nācis klajā ar jaunu iniciatīvu – atlaist nelojālos skolotājus. Viņš paziņoja, ka viens nelojāls skolotājs var sabojāt dzīvi desmitiem skolēnu. No savas puses varu piebilst, ka viens ne gluži vesels ministrs var sabojāt dzīvi desmitiem tūkstošu bērnu, kā arī skolotāju," feisbuka ierakstā komentē Ušakovs.

Ušakovs arī uzskaita, ko, viņaprāt, savā darbībā Šadurskis vēl izdarījis greizi, piemēram, Šadurska algas reformu dēļ samazināšoties algas daudziem skolotājiem, nepamatoti izteikts piedāvājums slēgt 50 Rīgas skolas, kā arī ministrs aplami piedāvājis skolēniem sākt skolas gaitas jau no sešu gadu vecuma.

Portāls "Delfi" jau vēstījis, ka Izglītības un Zinātnes ministrija (IZM) ieviesusi vairāku gadu laikā beidzot izstrādāto pedagogu algu reformu, tostarp ministrija iesaka samazināt skolu skaitu Rīgā. Ušakovs arī iepriekš sacījis, ka IZM liekot slēgt konkrētas skolas Rīgā, savukārt IZM izskanējušo noliedz, sakot, ka nekad šādu priekšlikumu domei par konkrētām skolām nav sniegusi.

"Ar tādu ministru par lojalitātes trūkumu drīz varēs ne tikai visus skolotājus atlaist, bet arī visus bērnus no skolām patriekt. Mierina tikai viens – izglītības ministri mums mainās vidēji reizi gadā. Jāsaņemas un jāpārcieš arī šo censoni," dusmojas Ušakovs.

Tiesa gan jaunie likuma grozījumi raisījuši dalītas jūtas ne tikai Rīgas mēram vien, otrdien pēc valdībā pieņemtā lēmuma asas diskusijas izcēlās arī tviterī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!