Nākamā gada sākumā Izglītības un zinātnes ministrija aicinās darbā vairākus jaunus darbiniekus, izsludinot konkursus Latvijas laikrakstos. Tā otrdien Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) sēdē sacīja izglītības un zinātnes ministrs Māris Vītols.
Šādu paziņojumu viņš izteica pēc tam, kad LIZDA pārstāvji asi kritizēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) darbinieku neprofesionālo un nekompetento darbību.

“Mēs jau desmit gadus klausāmies ministrijas darbinieku skaidrojumos, ka tiek sagatavoti visdažādākie projekti, tikai nekad tie netiek realizēti un paliek pusratā,” sēdes laikā sacīja Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas prezidente Laima Grebska.

Ministra preses sekretāre Gunda Ignatāne BNS skaidroja, ka šis paziņojums neliecinot, ka ministrijā ir paredzēts no darba atlaist darbiniekus, taču viņa to nevarēja apstiprināt 100%.

“Kamēr ministrs vēl nav iepazinies ar IZM auditu, neviens nevar pateikt, vai kāds tiks atlaists vai ne,” sacīja preses sekretāre. Viņa atzīmēja, ka Vītols pilnībā iepazīsies ar audita rezultātiem līdz šā gada beigām.

Vītols LIZDA sēdē uzsvēra, ka ministrijā ir nepieciešams izveidot cilvēku grupu, kas nodarbojas ar ilgtermiņa finansēšanas stratēģijas izstrādāšanu.

Arī Ignatāne uzsvēra, ka minētajiem mērķiem darbā tiks aicināti galvenokārt jauni kadri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!