Foto: LETA

Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) pagaidām neplāno pieņemt darbā jaunu padomnieku no amata aizgājušā ārštata padomnieka izglītības reformu jautājumos Roberta Ķīļa vietā, pastāstīja ministra padomniece komunikācijas jautājumos Una Ahuna-Ozola.

Bijušais izglītības ministrs Ķīlis padomnieka pienākumus pārtrauca pildīt 20.augustā. Viņš Dombrovskim iesniedza atlūgumu pēc tam, kad, braucot dzērumā, Āgenskalnā bija izraisījis avāriju.

Kā ziņots, Ķīlis, vadot automašīnu "Mazda 3", taranēja ielas malā novietotu automašīnu "VW Bora". Negadījumā neviens cilvēks necieta. Policisti notikuma vietā noskaidroja, ka "Mazda 3" vadījis kāds 1968.gadā dzimis vīrietis, kurš paskaidroja, ka tumsā nav pamanījis stāvošo automašīnu. Vīrieša izelpā tika konstatētas 1,34 promiles alkohola.

Ķīlim par automašīnas vadīšanu, atrodoties alkohola reibumā, Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa piemēroja administratīvo arestu uz piecām diennaktīm, kā arī 600 latu naudas sodu. Naudas sodu eksministrs ir jau nomaksājis, bet arestu plāno izciest tuvāko mēnešu laikā.

Bez tam tiesa nospriedusi atņemt Ķīlim transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz diviem gadiem un aizliegt iegūt kuģa vadīšanas tiesības uz diviem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!