Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns, jauno mācību gadu uzsākot, sveic visus Latvijas skolotājus, skolēnus un viņu vecākus un visiem kopīgi vēl savstarpēju sapratni un mīlestību.
Skolotājiem ministrs novēl izturību, neatlaidību un sirds siltumu svētīgajā skolotāja darbā un novēl pirmklasniekos saglabāt zinātkāri līdz pat 12.klasei un pārvērst to par dzīves nepieciešamību.

"Daudzkrāsainas asteres, gladiolas un dālijas stāsta par patīkama satraukuma un lielu cerību dienu. Ziedi bērnu rokās grezno ielas un ceļus, priecē garāmgājējus, rada svētku sajūtu mūsu visu sirdīs. Bet domāti šie košie ziedi vienīgi skolotājam - kā uzticības un paļāvības simbols, kā mīlestības apliecinājums," teikts Greiškalna Zinību dienas priekšvakarā izplatītajā mīlestības apliecinājumā.

Ministrs atzīst, ka skolotāja profesija ir vienīgā, kas spēj dot tik daudz radošu domu un dižu sapņu, pretī saņemot jaunu acu gaišo skatienu, uzticību un sirsnību.

Skolēnu vecākiem izglītības un zinātnes ministrs vēl pacietību un atbildības sajūtu un aicina biežāk iegriezties skolā, kas ir ne tikai bērnu, bet arī vecāku skola.

Skolēnus Greiškalns aicina būt drošiem, rosīgiem, saglabāt jaunības sapņus un piepildīt tos.

"Lai jums jauka pirmā septembra diena un sekmīgs jaunais mācību gads," visiem kopīgi novēl ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!