Foto: F64
Trešdien, 26.martā četrpadsmit politiskās partijas un to apvienības, kas iesniegušas sarakstus maija nogalē notiekošajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, izlozējušas sarakstu numurus.

Atbilstoši Centrālās vēlēšanu komisijas locekļu un masu mediju pārstāvju klātbūtnē notikušās izlozes rezultātiem, ar 1. numuru EP vēlēšanās startēs sociāldemokrātiskā partija "Saskaņa", ar 2. - politiskā partija "Alternative", bet ar 3. - Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija.

4. kārtas numurs EP vēlēšanās būs partijai "Par prezidentālu republiku", 5. - Latvijas Atdzimšanas partijai, 6. - Kristīgi demokrātiskajai savienībai, bet 7. - "Suverenitāte". Ar 8. numuru EP vēlēšanu cīņā dosies Latvijas Reģionu apvienība.

Zaļo un zemnieku savienībai izlozē tika 9. numurs, Latvijas Sociālistiskajai partijai - 10. numurs, bet 11. numuru izlozēja "Vienotība". Ar 12. numuru EP vēlēšanās startēs Latvijas Krievu savienība, ar 13. - "Latvijas Attīstība", bet ar 14. - Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"/ "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK.

Delfi" jau ziņoja, ka kopumā līdz 20. martam, kad beidzās kandidātu sarakstu iesniegšana 24. maijā notiekošajām EP vēlēšanām, savus kandidātu sarakstus ir iesniegušas četrpadsmit politiskās partijas vai to apvienības. EP vēlēšanām kopumā pieteikts 171 deputātu kandidāts. Septiņos kandidātu sarakstos iekļauts  lielākais iespējamais deputātu kandidātu skaits - 16 kandidāti. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!