Foto: Itar-Tass/Scanpix
Finansējums, kas nepieciešams, lai pedagogiem samaksātu par papildu pienākumiem – klases audzināšanu, stundu sagatavošanu un skolēnu darbu labošanu, kā arī konsultācijām un darbu pagarinātās dienas grupās, tiks ņemts no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) budžeta.

Valdība otrdien, 6.maijā, nolēma pārdalīt 1,204 miljonus eiro no IZM budžeta programmas "Dotācija privātajām mācību iestādēm", kurā izveidojies ietaupījums, uz budžeta programmu, no kuras pašvaldībām tiek piešķirtas mērķdotācijas pedagogu algu izmaksāšanai.

Iepriekšējā valdība ir lēmusi, ka nepieciešams noteikt pedagogu finansējumu 420 eiro apmērā par likmi, kā arī rast finansējumu tā sauktajām kvalitātes pakāpēm, iepriekš skaidroja izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (V). Iepriekšējās valdības kļūdas dēļ budžetā netika ierēķināta summa, ar kuru var īstenot apņemšanos.

"Delfi" jau vēstīja, ka Izglītības un zinātnes ministrija prasa tai no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt vienu miljonu eiro, lai no šā gada 1.septembra nodrošinātu piemaksas pedagogiem par kvalifikācijas pakāpēm.

Ministrija ir izstrādājusi grozījumus noteikumos, kas regulē pedagogu darba samaksu – tie paredz pedagogiem ar trešo kvalifikācijas pakāpi maksāt fiksētu piemaksu 31,87 eiro apmērā, pedagogiem, kas ieguvuši ceturto kvalifikācijas pakāpi – 79,68 eiro, bet pedagogiem ar piekto kvalifikācijas pakāpi – 99,60 eiro apmērā.

Šogad Izglītības un zinātnes ministrijai skolotāju algu izmaksas nodrošināšanai pietrūkst aptuveni 2,2 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!