Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) un tās padotības iestādēs divu mēnešu laikā tiks veikts funkcionālais un finanšu audits, kura mērķis ir IZM un tās padotības iestāžu optimizācija, lai samazinātu IZM un tās iestāžu administratīvus izdevumus, informēja ministrijas Komunikācijas nodaļā.
Auditu veiks SIA Latvijas-Lielbritānijas kopuzņēmums "Zygon Baltic Consulting", kas tika izvēlēts atbilstoši iepirkuma procedūrai. Audits tiks veikts atbilstoši funkcionālā audita metodikai, tā laikā izvērtēs IZM struktūrvienībām un padotības iestādēm normatīvajos aktos noteiktās funkcijas un to īstenošanas kvalitāti, apjomu un funkciju veikšanai nepieciešamos cilvēkresursus un finanses, kā arī pārskatīs IZM budžeta sastādīšanas principus.

Audita rezultāti būs zināmi 2007.gada novembra vidū, un, balstoties uz tiem, tiks izstrādāts IZM un tās padotības iestāžu optimizācijas plāns un noteikta tā ieviešanas gaita. Audita rezultātā tiks pārskatītas iespējas maksimāli samazināt administratīvajai vadībai tērētos finanšu resursus, lai pēc iespējas vairāk līdzekļu varētu novirzīt nozaru – izglītības, zinātnes, sporta un valsts valodas vajadzībām.

IZM valsts sekretārs Mareks Gruškevics uzsver, ka "šāda rīcība ir nepieciešama ne tikai tāpēc, ka to pieprasa pašreizējā Latvijas ekonomiskā situācija, bet arī tādēļ, ka no sakārtotas administratīvās vadības ir atkarīga iestādes darba un finanšu efektivitāte."

Gruškevics pieļauj, ka audita rezultāti varētu būt pamatojums lēmumam samazināt IZM darbinieku skaitu vai lēmumam apvienot patstāvīgās struktūrvienības vai padotības iestādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!