Divu augstu Izglītības un zinātnes ministrijas ierēdņu komandējuma pamatotība uz Kanādu Pasaules hokeja čempionāta laikā izvērtēs Valsts civildienesta pārvalde.

Pēc tikšanās ar izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi, premjers Ivars Godmanis skaidroja, ka likumdošana neļauj uzreiz pateikt vai šo komandējumu var kvalificēt kā pamatotu vai nepamatotu. Turklāt arī IZM ministrijas valsts sekretāram Marekam Gruškevičam esot bijuši savi argumenti.

Vaicāts vai viņam pašam šis komandējums šķiet pamatots, Godmanis atteica, ka "pirmajā brīdī šķiet, ka nevajadzēja organizēt", tomēr vienlaikus Godmanis uzsvēra, ka pirms lēmuma pieņemšanas esot jānoskaidro visi notikušā apstākļi.

Vēl pirms tikšanās ar Godmani Koķe žurnālistiem pauda, ka galvenais arguments izvērtēšanai būs tas vai primārais esot bijis sports vai sadarbības veicināšana izglītībā.

Jau vēstīts, ka IZM darbinieki - valsts sekretāra Mareka Gruškevica (TP) padomnieks Oskars Balodis un IZM Eiropas lietu departamenta direktore Gunta Arāja no 3. līdz 6. maijam atradās komandējumā Halifaksā, kura ietvaros cita starpā apmeklēja arī Latvijas izlases hokeja spēles. Komandējuma programmā hokeja spēļu apmeklēšana nebija paredzēta, tomēr abi IZM darbinieki īsās vizītes laikā paspējuši apmeklēt divas spēles.

Pēc tam, kad medijos nonāca informācija par Arājas un Baloža vizīti uz Kanādu premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) pieprasīja paskaidrojumus no Koķes par notikušo braucienu. Paši darbinieki atskaitē par komandējumu ne ar vienu vārdu nepieminēja sportistu atbalstīšanu.

Saskaņā ar portāla "Delfi" rīcībā esošo atskaiti un komandējuma plānu IZM Eiropas lietu departamenta lietu direktore Arāja un valsts sekretāra Mareka Gruškeviča (TP) padomnieks Balodis hokeja čempionāta laikā notiekošajā komandējumā Kanādā iepazinušies ar vairāku provinču izglītības iestāžu darbu un nonākuši pie secinājumiem, ka jāturpina sadarbība starp Latviju un Kanādu dažādu izglītības programmu īstenošanā un pieredzes apgūšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!