Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sazinājusies ar lielāko daļu izglītības pārvalžu un tās apliecināja, ka pagājušajā nedēļā, pēc IZM operatīvās rīcības pārskaitītā nauda – gandrīz 2,4 miljoni latu, skolotāju atalgojuma palielinājumam, saņemta un izmaksāta, informēja IZM.
Šīs izmaksas bija aizkavējušās no IZM neatkarīgu iemeslu dēļ, informēja ministrijā. Taču ministrija nepieļāva iespēju, ka jebkādu, arī no tās neatkarīgu iemeslu dēļ, skolotājiem tiek aizkavēta atalgojuma pielikuma izmaksa par šī gada septembri, kas viņiem pienācās saskaņā ar normatīvajiem aktiem.

Finanšu līdzekļi pārskaitīti, veicot izmaiņas finansēšanas plānā un izmantojot decembrī pedagogu darba samaksai paredzēto naudu. Savukārt decembrī atalgojumam paredzētie līdzekļi tiks segti no tiem resursiem, kas pienākas šim mērķim, saskaņā ar grozījumiem šī gada valsts budžetā.

Pielikuma izmaksas kavēšanās tiek skaidrota ar to, ka šī gada valsts budžeta grozījumi pieņemti salīdzinoši nesen – Saeima tos akceptēja tikai 20.septembrī un tajos no valsts budžeta pedagogu darba samaksas paaugstināšanai paredzēti 9,44 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!