Foto: AFI
Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) nenoliedz, ka Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) ne visi darbinieki strādā godprātīgi.

Trešdien Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības padomes sēdē Šadurskim tika izteikts aicinājums pārskatīt IZM darbinieku skaitu, jo tas esot par lielu.

Šadurskis nenoliedza, ka, "protams, ministrijā ir kāds, kas slaistās". "Tā ir realitāte absolūti visās valsts pārvaldes iestādēs," pauda ministrs, netieši norādot, ka, iespējams, varētu sekot arī kādas izmaiņas ministrijas darbinieku vidū. "Ja paskatos uz ministrijas štatu, tad man arī ir daži jautājumi," sacīja Šadurskis.

Šadurskis sacīja, ka pašlaik neredz iespēju veikt pilnīgu ministrijas darbinieku auditu, piebilstot, ka audita laikā darbs ministrijā noritot krietni lēnāk.

Ministrs gan uzsvēra, ka darba gaitās viņš paļaujas uz saviem kolēģiem ministrijā, jo tie jau ilgstoši strādā nozarē un pārzina savu darba lauku, tādējādi sniedzot Šadurskim nepieciešamos padomus vai informāciju.

Tomēr Šadurskis norādīja, ka IZM noteikti būtu jāatbrīvojas no tai neraksturīgām funkcijām. Kā piemēru viņš minēja skolēnu brīvpusdienu nodrošināšanu. "Kāds izglītībai ar to sakars? Kāpēc mums jāskatās, kādā veidā tā naudiņa aiziet līdz skolām?" jautāja ministrs. Viņaprāt, pieminētais uzdevums ir "vistīrākā pašvaldību funkcija, noteikti ne IZM" atbildība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!