Foto: Shutterstock

Pretēji nesen valdībā apstiprinātajam tā saucamajam "luksofora principam", Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) Ministru kabinetu (MK) aicina apstiprināt reģionālās pieejas principu, lai pašvaldībās, kurās 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 ir zemāka par 250 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotāju, drīkstētu atsākt klātienes mācības.

Pēc Veselības ministrijas apkopotajiem datiem kumulatīvās saslimstības rādītājs zem 250 ir Ventspilī, kā arī Jaunpiebalgas, Ilūkstes, Alsungas, Dundagas, Ērgļu, Skrundas, Pāvilostas, Mālpils, Mazsalacas, Rucavas, Mērsraga, Aizputes, Kokneses, Rūjienas, Salacgrīvas, Naukšēnu, Salas, Kuldīgas, Pārgaujas, Rojas, Ventspils, Saulkrastu, Durbes, Zilupes un Krustpils novados.

Kā mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņoja IZM parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš (JKP), "izglītība nav būtiskākais saslimšanas katalizators, ja ievēro epidemioloģisko drošību", norādot, ka klātienes mācību atsākšanās ir politisks lēmums.

Jau vēstīts, ka ceturtdien, 4. februārī, MK atbalstīja Veselības ministrijas (VM) izstrādāto plānu Covid-19 drošības pasākumu mazināšanai pēc tā dēvētā "luksofora principa". Pēc apstiprinātā plāna paredzēts, ka šobrīd klātnienē strādā tikai bērnudārzi un speciālās izglītības iestādes.

Tāpat pēc "luksofora principa" paredzēts, ka ierobežumi netiek mīkstināti, kamēr 14 dienu laikā reģistrē ne vairāk kā 200 jaunus saslimšanas gadījumus.

Tāpat "Delfi" jau ziņoja, ka šobrīd pieejamas individuālas konsultācijas klātienē visos skolas vecumposmos bērniem, kam grūtības mācībās un kam nepieciešams psihoemocionāls atbalsts. Tas attieksies arī uz skolu, profesionālo skolu un augstskolu beidzējiem.

Vienlaikus konsultāciju laikā būs jāievēro Covid-19 ierobežošanas drošības pasākumi, proti, konsultācijas telpā drīkst atrasties tikai skolēns un pedagogs, jāievēro divu metru distance un telpas jāvēdina pēc katras konsultācijas, iepriekš skaidroja Izglītības kvalitātes valsts dienesta vadītāja Inita Juhņeviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!