Foto: LETA

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) šogad neplāno nodrošināt papildus līdzekļus augošajām skolēnu ēdināšanas izmaksām, informēja IZM.

"Ministrija novērtē" Latvijas Ēdinātāju apvienības (LĒA) un Izglītības iestāžu ēdinātāju asociācijas (IIĒA) iniciatīvu, tomēr, ņemot vērā valsts budžeta programmas "Dotācija brīvpusdienu nodrošināšanai 1.–4. klašu izglītojamiem" ierobežotos līdzekļus, papildus līdzekļi šim mērķim šobrīd nav paredzēti.

IZM skaidro, ka turpmākās atbalsta iespējas tikšot skatītas nākamā gada budžeta sagatavošanas procesā kopā ar visu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu prioritāro pasākumu pieprasījumiem.

Kā ziņots, IIĒA un LĒA pārtikas produktu un citu izmaksu pieauguma dēļ aicina piešķirt papildu finansējumu, lai nodrošinātu bērnu ēdināšanas nepārtrauktību un prasībām atbilstošu ēdināšanu izglītības iestādēs.

Skolēnu pusdienu dotācija 1,42 eiro ir bijusi nemainīga kopš 2014. gada. Pašreiz 50% no summas dotē valsts un 50% – pašvaldība. Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes informāciju, kopš 2014.gada tiešās ēdināšanas izmaksas ir pieaugušas par vairāk nekā 50%, norāda LĒA pārstāvji.

Asociācijas uzsver, ka bez papildu finansējuma izglītības iestādēs vairs nebūs iespējams sniegt esošajām prasībām atbilstošus ēdināšanas pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!