Konkursā par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra amatu uzvarējusi Tieslietu ministrijas Metodoloģijas un sistematizācijas departamenta direktore, Latvijas Universitātes (LU) doktorante Kristīne Jarinovska.
Konkursa komisijas lēmumu atbalsta arī izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (JL). Viņa norāda, ka saņēmusi tieslietu ministres Solvitas Āboltiņas (TP) piekrišanu ierēdņa pārcelšanai un virzīs Jarinovsku apstiprināšanai amatā jau 3.janvāra Ministru kabineta sēdē.

Jarinovska ieguvusi izglītību Rīgas Katoļu ģimnāzijā, Viskonsikas Epltona Ksavjē skolā ASV, jurista kvalifikāciju Latvijas Universitātē, bet starptautisko un Eiropas tiesību maģistra grādu Rīgas Juridiskajā augstskolā.

IZM norāda, ka nākamajai valsts sekretārei ir nozīmīga pieredze valsts pārvaldē un vairāk nekā piecu gadu pieredze vadošā amatā. Jarinovska ieņēmusi atbildīgus amatus VAS "Latvijas Vēstnesis", patlaban ir Maksātnespējas procesa administratoru sertifikācijas komisijas priekšsēdētāja, VAS "Tiesu namu aģentūra" padomes priekšsēdētājas vietniece, kā arī ir autore vai līdzautore vairākiem likumiem un citiem ārējiem normatīviem aktiem.

Tāpat Jarinovska ir darbojusies arī akadēmiskajā jomā. Viņa lasījusi lekcijas LU Eirofakultātē, LU Juridiskajā fakultātē, Rīgas Juridiskajā augstskolā un Juridiskajā koledžā. Jarinovska ir autore vai līdzautore vairākām zinātniskām publikācijām un līdzautore piecām tiesību teorijas grāmatām.

Druviete uzskata, ka Jarinovskai ir nepieciešamās zināšanas un prasmes, lai vadītu ministrijas darbu. Tāpat Druviete norāda, ka IZM vadības nostiprināšana ļaus pārliecinošāk risināt ministrijai paredzētos uzdevumus.

Jau ziņots, ka ar Valsts civildienesta pārvaldes lēmumu maija beigās no amata tika atbrīvots iepriekšējais valsts sekretārs Valdis Egle. Valsts sekretāra pienākumus pildīja bijušais valsts sekretāra vietnieks izglītības politikas jautājumos Guntis Vasiļevskis, valsts sekretāra vietnieks vispārējos jautājumos Andrejs Cinis un patlaban - valsts sekretāra vietnieks Leonīds Mankovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!