Foto: LETA

Ministru kabinets otrdien, 28. martā, atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumu ministrijas valsts sekretāri Līgu Lejiņu pārcelt Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras vadītājas amatā.

IZM kā amatpersonas pārcelšanas mērķi min nepieciešamību nodrošināt Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras darbības nepārtrauktību un funkciju efektīvu izpildi. Šis amats ir vakants kopš 2022. gada 23. augusta.

IZM pauž, ka aģentūrai kā izglītības un zinātnes ministra pakļautībā esošai valsts pārvaldes iestādei ir nozīmīga loma nodrošinot Latvijas, Eiropas Savienības (ES) un citu starptautisko programmu, projektu un iniciatīvu īstenošanu darbā ar jaunatni.

"Ņemot vērā nozares izaicinājumus kopumā, aģentūras prioritāros jautājumus un stratēģiskās prioritātes šobrīd ir svarīgi pēc iespējas ātrāk nodrošināt un darbam aģentūras direktora amatā piesaistīt profesionāli ar iepriekšēju pieredzi un zināšanām nozarē. Izvērtējot aģentūras direktora amata prasības kopsakarā ar nozarē esošajiem cilvēkresursiem, ir uzklausīts IZM valsts sekretāres viedoklis," informēja ministrijā.

IZM uzsver, ka Lejiņai ir pieredze nozares politikas un stratēģijas īstenošanā, sadarbībā ar nozares profesionālajām organizācijām, kā arī pieredze valsts sekretāra vietnieka - Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta direktora amatā, plānojot un īstenojot jaunatnes nozares politiku.

"Lejiņas profesionālā kvalifikācija tiks nodota aģentūras kapacitātes stiprināšanai, veicinot tās efektīvu uzdevumu un funkciju izpildi un dodot ieguldījumu valsts pārvaldei un sabiedrībai kopumā," pauž IZM.

Pēc ministrijas sniegtās informācijas, Lejiņa ir piekritusi rotācijai.

IZM valsts sekretāra pienākumus uz laiku uzņemsies ministrijas valsts sekretāres vietniece Santa Šmīdlere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!