Foto: LETA

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāre Sanda Liepiņa, kura patlaban atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, iesniegusi atlūgumu, apstiprināja IZM.

Darba attiecības ar ministriju Liepiņa beigs, jo ir pieņēmusi darba piedāvājumu Pasaules Bankā.

Liepiņa pastāstīja, ka darba attiecības ar IZM viņa lūgusi pārtraukt no 30. oktobra. Pēc šī termiņa viņa sāks darbu PB globālās konkurētspējas un inovāciju atbalsta jomā.

Šo darba uzaicinājumu atgriezties starptautiskā darbā Liepiņa pieņēmusi, ņemot vērā tos globālos izaicinājumus, kuriem patlaban jārod risinājumi konkurētspējas, inovāciju atbalsta un nodarbinātības jomās PB dalībvalstīs. Liepiņa uzskata, ka šajā darbā viņa spēs likt lietā gan savu līdzšinējo starptautisko pieredzi, gan Latvijas pieredzi šo problēmu risināšanā, kā arī turpināt profesionāli pilnveidoties, lai nākotnē varētu sniegt pienesumu Latvijai.

Liepiņas pārziņā būs arī jaunas programmas izveide darbaspēka prasmju attīstības atbalstam PB dalībvalstīs, lai veicinātu izaugsmi un nodarbinātību.

Vērtējot līdz šim paveikto, Liepiņa norādīja, ka ir panākts būtisks progress visās IZM atbildības jomās - īpaši profesionālās izglītības pievilcības veicināšanā un sadarbībā ar darba devējiem, kā arī pētniecības un augstākās izglītības tuvināšanā un sniegumā/rezultātos balstītas finansēšanas sistēmas ieviešanā.

"Iespēju robežās esmu nodrošinājusi darba apstākļu uzlabošanu IZM darbiniekiem, kā arī pievērsusi īpašu uzmanību personāla vadībai, lai veicinātu atbildīgu un uz rezultātiem orientētu ierēdniecības darbu," norādīja Liepiņa.

Kā norādīja ministrijā, par jauna valsts sekretāra apstiprināšanu lems Ministru kabinets.

Jau vēstīts, ka valdība septembra sākumā lēma, ka IZM valsts sekretāres pienākumus laikā, kamēr Liepiņa atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, pildīs viņas vietniece Līga Lejiņa. IZM skaidro, ka Lejiņa šajā amatā tiks iecelta uz noteiktu laiku - ne ilgāk kā līdz nākamā gada 22.februārim.

Līdz šim valsts sekretāra vietas izpildītāja bija IZM Izglītības departamenta direktore Evija Papule. Kā norādīja IZM pārstāve Ilze Salna, IZM ar šādu lēmumu nodrošinās rotāciju, tādējādi nepārslogojot ministrijas darbiniekus. Personāla rotācija bija izglītības un zinātnes ministres Mārītes Seiles ierosinājums, sacīja Salna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!