Foto: LETA

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāri Līgu Lejiņu plānots rotēt uz Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru.

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras direktora amats ir vakants kopš pagājušā gada augusta, kad savu amatu atstāja Daina Sproģe. Patlaban direktora pienākumi uzticēti aģentūras Eiropas Savienības programmu departamenta direktorei Maijai Kolbergai.

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) apliecināja, ka šāda iecere pastāv, turklāt tā esot balstīta uz savstarpējās vienošanās pamata, novērtējot Lejiņas ieguldījumu izglītības sistēmā.

Ministre skaidroja, ka Lejiņa paliktu strādāt izglītības resorā, taču uzņemtos pienākumus mazāk intensīvas noslodzes amatā.

Pagaidām vēl neesot zināms, kad šādas pārmaiņas stāsies spēkā.

Ar Lejiņu par šo notikusi saruna, viņa pati esot izteikusi šādu redzējumu, norādīja Čakša, piebilstot, ka Lejiņa minētajai rotācijai piekritusi.

Uz IZM valsts sekretāra amatu plānots sludināt konkursu. Līdz tā noslēgumam no esošo valsts sekretāra vietnieku loka tiktu iecelts valsts sekretāra vietas izpildītājs, taču pagaidām netiek precizēts - kurš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!