Foto: LETA
Izmaiņas partiju finansēšanas likumā ir joprojām tapšanas stadijā, portālam "Delfi" atzina Valsts prezidenta kancelejā.

Piektdien Valsts prezident Egils Levits Rīgas pilī tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA) un Saeimas frakciju vadītājiem, kuras laikā prezidents informēja par iecerēto grozījumu Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā izstrādes gaitu.

Levits atzinis, kas pie plānotās likuma iniciatīvas darbs vēl turpinās, jo sarunās ar ekspertiem klāt nākuši jauni ierosinājumi, ko būtu nepieciešams iestrādāt topošajos likuma grozījumos.

Šā gada jūnijā Valsts prezidents intervijā "Delfi ar Jāni Domburu" atklāja, ka līdz 1. septembrim plānots sagatavos likuma grozījumu projektu, lai noteiktu, kā politiskai partijai sabrūkot, mainās tai pienākošais valsts budžeta finansējums.

Viņš atzina, ka šādu grozījumu nepieciešamību pierādījis partijas "KPV LV" liktenis, tomēr vienlaikus prezidents pauda pārliecību, ka valsts budžeta finansējuma piešķiršana partijām bijis pareizais solis: "Mēs bijām faktiski beidzamā valsts Eiropā, kur korupteļi noteica partijas. Es domāju, ka viņa [korupcija -red.] ir mazinājusies."

Jau vēstīts, ka 13. Saeima pieņēma grozījumus Partiju finansēšanas likumā, nosakot, ka tie politiskie spēki, kuri saņēmuši vairāk nekā 2% vēlētāju atbalstu vēlēšanās, var saņemt noteiktu summu no valsts budžeta par katru saņemto balsi.

Partija "KPV LV" kopš veiksmīgā starta 13. Saeimas vēlēšanās vairākkārt šķēlusies, un tās Saeimas frakcijā, kas patlaban darbojas ar nosaukumu "Neatkarīgie", šobrīd no sākotnēji ievēlētajiem 16 deputātiem vairs darbojas tikai seši. Tomēr tas nekādā veidā nav ietekmējis "KPV LV" pienākošās valsts budžeta finansējuma apjomu un tas joprojām ik gadu pārsniedz 640 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!