Valsts aģentūra "Maksātnespējas administrācija" piešķīrusi 339 330 latus maksātnespējīgās SIA "AKD Logistik" darbinieku prasījumu apmierināšanai, kas ir šogad lielākā no darbinieku prasījumu garantiju fonda piešķirtā summa, portālu "Delfi" informēja Maksātnespējas administrācijas direktora vietniece finanšu jautājumos Linda Sniega-Svilāne.
Sniega-Svilāne norāda, ka laika posmā, kopš darbinieku prasījumus apmierina no garantiju fonda, līdz šim lielākā piešķirtā summa ir 366 tūkstoši latu, kas izmaksāta maksātnespējīgās AS "Kaija" darbiniekiem.

Līdzekļi no darbinieku prasījumu garantiju fonda piešķirti 391 maksātnespējīgās SIA "AKD Logistik" darbiniekam. No piešķirtajiem līdzekļiem tiks apmaksāta darba samaksa par trim darba mēnešiem, atlīdzība par ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, atlaišanas pabalsts, iedzīvotāju ienākuma nodoklis un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Maksātnespējas administrācija darbiniekiem izmaksājamās summas pārskaitīs administratoram maksātnespējīgā darba devēja kontā tālākai samaksai darbiniekiem, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas un iedzīvotāju ienākuma nodokli ieskaitīs normatīvajos aktos noteiktajos budžetos.

Līdzekļus no darbinieku prasījumu garantiju fonda līdzekļiem tuvākajā laikā plānots piešķirt vēl 14 uzņēmuma darbiniekiem, jo administrators kopumā iesniedzis pieteikumu par 405 darbinieku prasījumu apmierināšanu, informēja Sniega-Svilāne.

SIA "AKD Logistik" bija Baltijā lielākais stikla taras ražotājs, kurš par maksātnespējīgu pasludināts no 2005.gada 10.oktobra. Pieteikumu par maksātnespējas ierosināšanu Rīgas apgabaltiesā iesniedza uzņēmuma kreditors – apģērbu ražotājs SIA "Legat A". Sākotnēji – 2006.gada 20.martā - maksātnespējīgā uzņēmuma kreditoru sapulce nolēma piemērot sanāciju, taču 2006.gada 21.jūnijā kreditoru komitejas sēdē nolemts uzsākt uzņēmuma bankrota procedūru.

Ņemot vērā šogad izmaksātās salīdzinoši lielās summas no darbinieku prasījumu garantiju fonda līdzekļiem, tostarp arī maksātnespējīgās AS "Rīgas jūras līnija" darbiniekiem piešķirtos 308 tūkstošus latu, tiek plānots, ka darbinieku prasījumu garantiju fonda izpilde būs tuvu 100 procentiem, salīdzinot ar gada plānoto rādītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!