Zviedrijas neatkarīgais režisors Pols Hollanders, savā filmā bez atļaujas iekļaujot grupas "Fact" mūziku, ir pārkāpis ne tikai dziesmas autora tiesības, bet arī blakustiesības.
Kā aģentūrai LETA stāstīja Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/Latvijas Autortiesību aģentūra (AKKA/LAA) dokumentācijas un sadales nodaļas vadītāja Anita Sosnovska, blakustiesības pārkāptas pret "Fact" kā pret mūzikas izpildītājiem, jo arī viņiem nav lūgta dziesmas izmantošanas atļauja.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) valdes priekšsēdētājs Andris Berķis, grupas "Fact" pārstāvji nav vērsušies LaIPA ar savām pretenzijām pret Hollanderu.

Hollandera filmā "Buy Bye Beauty" grupas mūzika izmantota 101 sekundi, un STIM norādījusi, ka 1 000 ASV dolāru būtu tā summa, kura Hollanderam būtu jāsamaksā.

"Fact" dziesmu autors Gustavs Butelis lūdzis AKKA/LAA kā savu tiesību pārstāvjiem iesniegt prasību STIM, lai no skandalozās Hollandera filmas par Latvijas seksa industriju tiktu izņemta grupas "Fact" mūzika, kā arī piedzīta autoratlīdzība par jau izrādītajām filmas reizēm.

Čivželis stāstīja, ka prasība nebūtu iesniegta, ja filmas saturs būtu savādāks, nevis tāds, kāds tas ir gala rezultātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!