Foto: DELFI Aculiecinieks

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) sākusi izmeklēt SIA „Mednieks LV” darbības, kas piedāvājis iznīcināt kurmjus un citus alās dzīvojošos dzīvniekus ar metodi, kurā alas tiek piepildītas ar detonējošu gāzi un uzspridzinātas.

Iepriekš ar iesniegumu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) vērsās biedrība „DzīvniekuSOS", kas lūdza izvērtēt raidījumā „Bez Tabu" un citos plašsaziņas līdzekļos izplatīto piedāvājumu iznīcināt alās dzīvojošos dzīvniekus ar šo spridzināšanas metodi, portāls "Delfi" uzzināja biedrībā. VARAM biedrībai sniegusi atbildi, norādot, ka tā neatbalsta un uzskata par nepieņemamu praksi, kurā dzīvnieku iznīcināšanai tiek izmantota neselektīva metode.

Alas piepildīšana ar detonējošu gāzi un uzspridzināšana nenodara postu tikai kādai noteiktai mērķa sugai. Sprādziena rezultātā tiek ietekmētas citas dzīvnieku sugas, iespējams arī īpaši aizsargājamās sugas, norādījis VARAM.

Iespējams arī komplekss negatīvs efekts attiecībā uz dzīvniekiem - mugurkaulniekiem un bezmugurkaulniekiem -, veģetāciju un vidi.

Saskaņā ar DAP sniegto informāciju, tā 3.jūnijā ir ierosinājusi administratīvā pārkāpuma lietvedību un notiek lietas izmeklēšana par SIA „Mednieks LV" darbībām.

Pēc uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas “Lursoft” datiem SIA “Mednieks.lv” pieder Kristapam Mežulim. Uzņēmums 2012.gadu noslēdzis ar vairāk nekā 2000 latu zaudējumiem, bet tā apgrozījums bijis 21 147 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!