Rīgas dome otrdien atbalstīja 81 460 kvadrātmetru liela zemes gabala Zaķusalā iznomāšanu SIA "Prima S.R." izstāžu, kultūras un atpūtas centra būvniecībai un apsaimniekošanai. Nomas termiņš būs 49 gadi.
Izstāžu, kultūras un atpūtas centru plānots būvēt trīs kārtās un tajā atradīsies tirdzniecības centrs, kinoteātri, biroji, sporta komplekss, viesnīca, kā arī izstāžu un konferenču zāles. "Prima S.R." būs jāiekārto un jāuztur minētā teritorija, ievērojot Daugavas aizsargjoslu un Salu tilta aizsardzības zonas izmantošanas noteikumus. Tāpat zemes nomniekam būvniecības otrajā kārtā būs jāizbūvē centra funkcionēšanai nepieciešamie pievedceļi, brauktuves un gājēju ietves.

Noteikts, ka tirdzniecības centrs ir jāuzbūvē triju gadu laikā pēc būvprojekta saskaņošanas, daudzzāļu kinoteātris un biroja centrs - piecu gadu laikā pēc būvprojekta saskaņošanas, bet autostāvlaukums, sporta klubs, viesnīca un konferenču centrs, kā arī teritorijas labiekārtošana jāpabeidz sešu gadu laikā pēc būvprojekta saskaņošanas. Zemes nomas maksa ir noteikta 0,18 lati par vienu kvadrātmetru gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!