Foto: AFP/Scanpix/LETA
No pirmdienas līdz piektdienai vakcinēts vismaz 14 661 iedzīvotājs – mediķi, sociālās aprūpes centru iedzīvotāji un darbinieki, seniori vecumā virs 70 gadiem, arī iedzīvotāji ar smagām medicīniskām indikācijām, līdz ar to izpildīts šīs nedēļas plānotais vakcinācijas tempa mērķis, portālu "Delfi" informēja Vakcinācijas projekta birojā.

Vidējais nedēļas temps ir bijis vairāk nekā 2000 iedzīvotāju dienā. Šonedēļ aktīvi sākta senioru vecumā virs 70 gadiem uzrunāšana un pakāpeniska vakcinācija, un nedēļas laikā vakcinēti vairāk nekā 8 500 senioru, bet kopumā pirmo vakcīnu pret Covid-19 saņēmuši jau 9 456 seniori.

Iedzīvotāju vakcinācija turpināsies arī sestdien un svētdien, tādējādi kopējais nedēļas vakcinēto skaits vēl pieaugs, taču, kā ierasts, nedēļas nogales dienās vakcinācijas tempi ir lēnāki, jo vairums vakcinācijas punktu organizē darbu tā, ka lielāku daļu vakcīnu izmanto darba dienās, atgādina birojā.

Nākošās nedēļas vakcinācijas tempu plānots saglabāt vidēji vismaz 2000 vakcinētu iedzīvotāju dienā. Šobrīd vakcināciju punktos – pie ģimenes ārstiem un ārstniecības iestādēm – pieejams vakcinācijai vēl 12 103 vakcīnu devu jeb vidēji 34 vakcīnu devas esošajos vakcinācijas punktos, ko plānots izmantot līdz nākošajai vakcīnu piegādei.

Nākošā vakcīnu piegāde gaidāma 2. martā, kad Latvija saņems vēl 14 400 "AstraZeneca" vakcīnu. Līdz ar to vakcinācijas punktos papildu vakcīnu piegādes gaidāmas nākošās nedēļas otrajā pusē.

Jāatgādina, ka vakcinācija norit pēc prioritāro grupu principa – šobrīd turpinās ārstniecības personāla, sociālās aprūpes centru darbinieku un iedzīvotāju vakcinācija, kā arī uzsākta senioru vecumā virs 70 gadiem vakcinācija, kas ir pieteikušies vietnē "manavakcina.lv", pa tālruni 8989 vai pie sava ģimenes ārsta.

Tie iedzīvotāji, kas ir vecumā virs 70 gadiem un vēl nav pieteikušies savai vakcīnai, tiek aicināti nekavējoties reģistrēties savai vakcīnai pret Covid-19 pie sava ģimenes ārsta, vietnē "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989.

Jau vēstīts, ka piektdien kopā pret Covid-19 vakcinēti 2660 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!