Kamēr Aleksandrs Kiršteins vadīs Saeimas Ārlietu komisiju, Izraēlas vēstniecībai būs grūti ar to sadarboties, aģentūrai LETA atzina Izraēlas vēstniecības Latvijā pārstāvji.
Izraēlas vēstniecība Latvijā pauž vilšanos par pēdējo notikumu attīstību šajā jautājumā.

Jau ziņots, ka Kiršteins, atbildot uz Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes aicinājumu mazināt antisemītismu Latvijā, mudināja kopienu neatkārtot 1940.gada kļūdas, atklāti sadarbojoties ar latviešu tautas ienaidniekiem.

Izraēlas vēstniecības Latvijā un Lietuvā jau iepriekš izplatītajā paziņojumā norādīts, ka Izraēlas Ārlietu ministrija nosoda šādus mājienus un uzskata, ka tie ir draudīgi un galēji nopietni.

Neilgi pēc šāda Kiršteina paziņojuma sniegšanas Tautas partija (TP) nolēma viņu izslēgt no savām rindām, kā arī nomainīt viņu Ārlietu komisijas vadībā.

Šodien Saeimā TP frakcijai neizdevās atsaukt savu bijušo partijas biedru Kiršteinu no Saeimas Ārlietu komisijas. Par TP deputātu sagatavoto lēmumprojektu nobalsoja 35 deputāti, pret bija 26 un atturējās 22 deputāti.

Atsaukt Kiršteinu no Ārlietu komisijas TP mēģināja tādēļ, ka slēgtā sēdē Ārlietu komisija atteicās balsot par Kiršteina atbrīvošanu no komisijas priekšsēdētāja amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!