Valsts prezidenta Valda Zatlera padomniece juridiskajos jautājumos no šodienas būs tiesību zinātņu doktore, zvērināta advokāte Inese Lībiņa-Egnere, bet Valsts prezidenta padomniece likumdošanas jautājumos būs Sandra Kukule, informēja prezidenta preses sekretāre Inta Lase.
Lībiņas-Egneres pirmais uzdevums būs pilnveidot Valsts prezidenta kancelejas darbības juridisko ietvaru.

Viņa Valsts prezidentam sniegs padomus cilvēktiesību jautājumos, kā arī citos juridiskos jautājumos, izņemot Valsts prezidenta leģislatīvo funkciju.

Lībiņa-Egnere ieguvusi augstāko juridisko izglītību Latvijas Universitātē, kā arī maģistra grādu Freiburgas Alberta Ludviga universitātē Vācijā. Viņas Latvijas Universitātē aizstāvētās doktora disertācijas tēma bija "Personības tiesību aizsardzība un civiltiesiskā atbildība to aizskāruma gadījumā". Viņa iepriekš strādājusi gan kā pasniedzēja Latvijas Universitātē, pasniedzot tiesību teoriju, gan arī bijusi zvērināta advokāte Zvērinātu advokātu birojā "Liepa, Skopiņa/Borenius".

Savukārt Kukules uzdevums būs sniegt kvalificētus padomus, atzinumus un izvērtējumu kā likumdošanas procesam, tā arī Saeimas pieņemto likumu kvalitātei un atbilstībai Latvijas Satversmei. Tāpat viņas pienākumos ietilps rūpēties par operatīvu un efektīvu sadarbību ar ministrijām, darba grupām un ekspertiem tieši likumdošanas jautājumos.

Kukule bija arī bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas padomniece likumdošanas jautājumos.

Jau ziņots, ka Valsts prezidenta padomnieks ārlietu jautājumos ir Andris Pelšs, bet Zane Zeibote sniegs padomus ekonomiskajos jautājumos. Valsts prezidenta padomnieks drošības jautājumos ir Raimonds Rožkalns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!