Foto: LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) un tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) iebilst pret baltkrievu opozīcijas politiķa Valērija Cepkalo izdošanu Baltkrievijai. Par to abi politiķi paziņojuši mikroblogošanas vietnē "Twitter".

"Uzskatu Lukašenko režīma pieprasījumu izdot baltkrievu opozīcijas politiķi Valēriju Cepkalo par atklātu izrēķināšanās mēģinājumu, prasība ir noraidāma," paudis Rinkēvičs.

Viņš gan piebildis, ka, "atbilstoši Latvijas likumiem lēmumu pieņem kompetentās tiesībaizsardzības iestādes, izvērtējot visus lietas aspektus".

Savukārt Bordāns paziņojis, ka "Baltkrievijas disidentu Valēriju Cepkalo nedrīkst izdot Lukašenko režīmam! Latvijai tiek gatavots Baltkrievijas pieprasījums izdot vienu no pazīstamākajiem opozicionāriem, tādējādi turpinot mēģinājumus apspiest demokrātijas atdzimšanu Baltkrievijā".

Jau vēstīts, ka Baltkrievijas Izmeklēšanas komiteja sākusi procedūru pie prezidenta vēlēšanām nepielaistā kandidātā Valērija Cepkalo izdošanai no Latvijas, pirmdienas vakarā vēstīja telekanāls "Belarusj 1".

Cepkalo Baltkrieviju pameta pagājušā gada jūlijā pēc informācijas saņemšanas, ka tiek gatavota viņa aizturēšana, un sākotnēji devās uz Krieviju.

Šobrīd Cepkalo ar sievu Veroniku uzturas Latvijā.

Jūnija beigās Ģenerālprokuratūra likusi Iekšlietu ministrijai pārbaudīt "nelikumīgas darbības" faktus laikā, kad Cepkalo bijis Augsto tehnoloģiju parka vadītājs.

Cepkalo grasījās startēt 9. augusta prezidenta vēlēšanās, un viņš paudis kritisku nostāju par valsts galvu Aleksandru Lukašenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!