Foto: F64
Lai arī oficiāli politiskās partijas konsultācijas par jaunas valdības izveidi sāks tikai nākamnedēļ, jau tagad neformālās sarunās izskanējuši vairāki potenciālā Ministru prezidenta vārdi.

Saskaņā ar portāla "Delfi" novērojumiem, kā iespējamie Valda Dombrovska pēcteči valdības vadītāja amatā visbiežāk tiek minēti trīs cilvēki - ZZS frakcijas deputāts, bijušais zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, pašreizējais aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) un Eiropas Komisijas komisārs Andris Piebalgs.

Jau iezīmējušās arī potenciālās koalīcijas aprises - kā visticamākā tiek minēta iespēja, ka jauno valdību veidos līdzšinējo koalīciju veidojošie politiskie spēki - "Vienotība", Reformu partija (RP) un Nacionālā Apvienība, kā arī neatkarīgie deputāti. Jaunās koalīcijas veidotājiem, iespējams, pievienosies arī ZZS, kuras Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis jau paspējis publiski izteikties, ka valdības vadītāja pienākumus atkal vajadzētu uzņemties kādam "Vienotības" pārstāvim.

Tomēr politisko norišu galvenie spēlētāji sliecas domāt, ja jaunās valdības veidošana būs sarežģīts process, tādēļ, visticamāk, sarunas iestiepsies vēl nākamajā gadā.

"Delfi" jau ziņoja, ka 27. novembrī pēc pusotru stundu ilgušas sarunas ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, kurš pats nāk no ZZS, par atkāpšanos no amata paziņoja pašreizējais premjers Dombrovskis ( V). Viņš lēmumu demisionēt pamatoja ar politiskās atbildības uzņemšanos par 21. novembra traģēdiju Zolitūdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!