Foto: Shutterstock
Atsevišķi iepakota viena ola vai trīs maizes šķēles, cenu "iesaldēšana" un radoši mārketinga paņēmieni: gan ražotāji, gan tirgotāji Latvijā meklē risinājumus, kā apturēt pārtikas produktu cenu pieaugumu. "Delfi" skaidro, kā lielākie mazumtirdzniecības veikalu tīkli cenšas pasargāt savus pircējus no cenu palielināšanās.

Vidējais patēriņa cenu līmenis šī gada jūlijā palielinājās par 21,5%, un cenas noteikti turpinās kāpt. Gada laikā piena produktu cenas kļuvušas par ceturtdaļu augstākas, gaļa un gaļas izstrādājumi sadārdzinājušies par trešdaļu. Olas, makaroni, griķi un milti ir par 50% dārgāki, bet siera un vistas produktu cenas ir divreiz augstākas. Un tie nav cenu griesti...

Kā noturēt zemas cenas

Šī gada 6. septembrī "Rimi Latvia" nāca klajā ar ziņu, ka līdz gada beigām fiksē cenas 100 visvairāk pieprasītajiem produktiem. "Atbalsta programma darbojas visos lielveikalos, kā arī "Rimi" e-veikalā. Tādā veidā atbalstām iedzīvotājus rudens un ziemas laikā, kad būtiski palielināsies ierastie mājsaimniecību izdevumi," lēmumu skaidro "Rimi Latvia" ārējās komunikācijas vadītāja Inga Bite.

Izdevumus, kas saistīti ar šo iniciatīvu, segs tirdzniecības tīkls, norāda Bite: "Preču piegādātāji un ražotāji ir aicināti piedalīties pēc saviem ieskatiem un iespējām, līdz ar to nav tādu piegādātāju un ražotāju, ar kuriem sadarbība būtu pārtraukta vai būtiski mainījusies. Šobrīd redzam, ka piegādātāji ir atvērti mūsu idejai un novērtē šo iniciatīvu, ieguldījumu un investīcijas. No savas puses nodrošinām viņu produktiem papildu redzamību, kas var pozitīvi ietekmēt piegādātāju preču pieprasījumu," skaidro "Rimi Latvia" pārstāve.

"Lidl" cenas "neiesaldē", bet, tā kā veikalu tīkla biznesa modelis balstīts uz sadarbību ar privātajām preču zīmēm, tas cenu veidošanas politikā ļauj būt elastīgākiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!