Foto: LETA

Veselības ministrija (VM) izsludinājusi konkursu uz Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valdes locekļa amatu, liecina publikācija "Latvijas Vēstnesī".

Kandidātiem nepieciešamas valsts valodas zināšanas normatīvajos aktos valsts valodas lietošanas jomā noteiktajā apjomā, angļu valodas zināšanas tādā apjomā, kas ļauj brīvi lasīt un saprast drukātu tekstu svešvalodā, vidējā līmenī uzturēt dialogu, pārzinot profesionālo terminoloģiju, un spēj brīvi sagatavot rakstisku tekstu.

Vēlamas vēl vismaz vienas svešvalodas zināšanas.

Tāpat kandidātiem nepieciešama akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība medicīnā, ekonomikā vai vadībzinībās un vismaz piecu gadu darba pieredze vadītāja amatā.

Uz amatu var pieteikties desmit dienu laikā.

Jau ziņots, ka marta sākumā, pēc saņemtās kritikas un nesagaidot Veselības ministrijas oficiālu lēmumu, līdzšinējais slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dins Šmits pats iesniedza atlūgumu. Veselības ministrs pārmeta neskaidru finanšu plūsmu slimnīcā.

Stradiņa slimnīcas valde pašlaik strādā divu valdes locekļu sastāvā – valdē ir Anda Čakša un Normunds Štāls. Abi valdes locekļi ir ar juridiski vienlīdzīgām lemšanas tiesībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!