Foto: DELFI
Piektdien izsludinātajā konkursā uz Valsts kancelejas direktora amatu pretendentiem prasītas ne tikai vadītāja pieredze un svešvalodas zināšanas, bet arī teicamas komunikācijas prasmes un nevainojama reputācija.

Laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" publicētais konkursa sludinājums liecina, ka pretendentiem būs nepieciešama augstākā izglītība, vēlams vadības zinātnēs, un vismaz trīs gadu pieredze vadošā amatā kolektīvā, kurā ir vairāk par 50 darbiniekiem. Vadītāja pieredze valsts vai pašvaldību institūcijā vai kapitālsabiedrībā tiks uzskatīta par priekšrocību.

Tāpat pretendentam jāzina vismaz viena svešvaloda - angļu, franču vai vācu, labi jāpārzina Ministru kabineta darbības principus un lēmumu pieņemšanas procesu, jābūt izpratne par valsts pārvaldes attīstības prioritātēm un teicamām sadarbības un komunikācijas prasmēm. Tāpat pretendentiem jāpierāda labas analītiskās spējas un stratēģiskās plānošanas prasmes un sava nevainojama reputācija.

Pretendentiem jāiesniedz savs redzējums par Valsts kancelejas darbības prioritātēm un attīstības vīziju. Konkursa nolikums pieejams Ministru kabineta mājaslapā. Pieteikumus pretendenti varēs iesniegt līdz 30.oktobrim.

Valsts kancelejas direktora amatu 30.decembrī atstās ilggadējā kancelejas vadītāja Gunta Veismane. Lai gan premjers Valdis Dombrovskis (JL) viņai piedāvājis amatā palikt arī uz trešo termiņu, no šī piedāvājuma Veismane atteikusies. Viņa uzskata, ka valsts iestādes vadītājam vienā amatā vajadzētu palikt ne ilgāk kā divus termiņus, tāpēc nolēmusi gada beigās aiziet no VK.

Pretendentu vērtēšanai premjers jau izveidojis komisiju, kuru vadīs Ministru prezidenta biroja vadītāja Olita Augustovska. Komisijā strādās arī Valsts kancelejas, Tieslietu ministrijas, Vides ministrijas pārstāvji, kā arī Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!