Foto: F64
Rīgas domes Satiksmes departaments izsludinājis iepirkumu par satiksmes pārvada pār dzelzceļu pie Brasas tilta pārbūvi, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības birojā.

Lai gan Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) martā solīja, ka Brasas tilta rekonstrukcija sāksies tūdaļ pēc Dziesmu un deju svētkiem, būvdarbu iepirkums izsludināts 15. augustā. Pieteikumus departaments gaidīs līdz šā gada 13. septembrim.

Iepirkumā nav norādīta paredzamā līgumcena.

Rekonstrukcijas ietvaros būs jāpārbūvē ne tikai pašvaldībai, bet arī SIA "Rīgas ūdens", SIA "Baltcom", VAS "Latvijas dzelzceļš", SIA "Rīgas satiksme" un aģentūrai "Rīgas gaisma" piederošas inženierkomunikācijas. Būvdarbu veicējam būs jāslēdz līgumi par šo objektu pārbūvi, vajadzības gadījumā darbu izpildei piesaistot inženierkomunikāciju īpašnieka izvēlētu uzņēmumu.

Kad Rīgas dome būs noslēgusi līgumu ar iepirkuma uzvarētāju, tam trīs dienu laikā Rīgas pilsētas būvvaldē būs jālūdz būvatļauja. Darbi būs jāsāk nākamajā dienā pēc tās saņemšanas.

Darbu izpildes termiņš nevar būt garāks par 12 mēnešiem, rakstīts nolikumā. Termiņu departaments var pagarināt vien meteoroloģisku vai citu objektīvu apstākļu gadījumā. Laiku, kamēr darbus nav iespējams veikt, kopējā termiņā neskaita.

Par kavēšanos pasūtītājs var piemērot līgumsodu. Sodu var piemērot arī par satiksmes organizēšanas prasību nepildīšanu – 700 eiro par katru gadījumu.

Pēc tilta pieņemšanas ekspluatācijā tā garantijas laiks nedrīkst būt īsāks par trim gadiem.

Dome uzņēmējam nemaksās avansu. Reizi mēnesī pašvaldība maksās par padarīto darbu atbilstoši līgumā noteiktajām cenām, ieturot 10%. Atlikušo iepirkuma summu dome samaksās pēc tilta nodošanas ekspluatācijā un garantijas iesniegšanas.

Norēķiniem izmantos reverso pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksāšanas kārtību. Darbu veicējs var vienpusēji mainīt plānoto darbu apjomu, taču ne vairāk par 15% no iepirkuma līguma summas.

Satiksmes departaments iepirkuma nolikumā pretendentiem izvirzījis prasību pēc stabiliem finanšu un saimnieciskās darbības rādītājiem, apgrozījumu virs 11 miljoniem eiro katrā no pēdējiem trim gadiem, kā arī brīvus finanšu līdzekļus vismaz 15% apmērā no piedāvātās līguma summas.

Brasas tilts ir būvēts 1959. gadā. Pašvaldība to atjaunot vēlējās jau pērn, taču tas nenotika ieilgušas projektēšanas dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!