Foto: F64
Izsludināts iepirkuma konkurss par Rīgas cirka ēkas tehnisko izpēti, liecina informācija Iepirkumu Uzraudzības birojā (IUB).

IUB norādīts, ka iepirkumu konkurss izsludināts trešdien un piedāvājumi iesniedzami līdz 15. augusta pulksten 10. Paredzēts, ka līguma izpilde sāksies 16. augustā un noslēgsies 30. novembrī.

"Rīgas cirks" ir Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību, kas pieder Kultūras ministrijai (KM). Tā apgrozījums pērn bija 642 139 eiro, un tas strādāja ar zaudējumiem 44 706 eiro apmērā.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets (MK) 26. jūlijā atbalstīja 263 211 eiro piešķiršanu valsts uzņēmumam "Rīgas cirks".

Finansējums no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" 188 287 eiro apmērā piešķirts cirka ēkas fasādes sienas nostiprināšanai, savukārt 30 250 eiro - saistību izpildei par neīstenoto cirka programmu "Tropu fantāzija". Vēl 44 674 eiro piešķirti padziļinātai ēkas tehniskajai apsekošanai.

Rīkojuma projekta anotācijā norādīts, ka cirkā, ņemot vērā ēkas neapmierinošo tehnisko stāvokli, izveidojusies situācija, kuras dēļ ir aizliegta ēkas izmantošana publiskiem pasākumiem. Šis process nes cirkam finansiālos zaudējumus un apdraud cirka mākslas pieejamības nodrošināšanas iespējas Latvijas iedzīvotājiem.

Kultūras ministrija (KM) uzsvēra, ka 2015. gada augustā un septembrī tika veikta ēkas apsekošana, kurā konstatēts, ka ēkas konstrukciju nestspēja kopumā ir daļēji apmierinoša – nav pazīmju par konstrukciju pilnīgas vai daļējas sabrukšanas draudiem, bet neapmierinošs stāvoklis ir konstatēts ēkas Merķeļa ielas fasādes pusē.

Atkārtotas ēkas apsekošanas laikā, 2016. gada februārī Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) izdeva atzinumu, ar kuru uzdots līdz 2016. gada 1. decembrim novērst bīstamību - veikt cirka ēkas Merķeļa ielas fasādes konservāciju, lai novērstu tās iespējamo apgāšanos, kā arī aizliegt cirka ēkas, kā publiskas būves ekspluatāciju līdz būvniecību reglamentējošo normatīvo aktu kārtībā ir veikta cirka ēkas atjaunošana vai pārbūve un novērsta BVKB atzinumā konstatētā cirka ēkas bīstamība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!