Foto: LETA
Valsts zinātniskais institūts "BIOR" izsludinājis konkursu uz direktora amatu, kuru kopš 2013. gada ieņem Aivars Bērziņš, liecina "Latvijas Vēstnesī" publicētais sludinājums.

Zinātniskās darbības likums paredz, ka direktoru amatā ievēlē uz laiku līdz pieciem gadiem, kā arī ne vairāk par divām reizēm pēc kārtas. Tā kā Bērziņa termiņš amatā tuvojas beigām, institūts lēmis izsludināt jaunu konkursu. Tam varēs pieteikties arī pašreizējais direktors.

No kandidātiem pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts sagaida nevainojamu reputāciju, trīs gadu pieredzi vadītāja amatā un valsts pārvaldē, iemaņas zinātnisko projektu vadībā kādā no "BIOR" nozarēm, pieredzi starptautiskā darbā, doktora zinātnisko grādu atbilstošā nozarē, kā arī izpratni par institūtu finansēšanu un normatīvajiem aktiem.

Pretī "BIOR" sola iespēju iegūt pieredzi zinātniskajā institūtā, konkurētspējīgu atalgojumu, interesantu, atbildīgu un dinamisku darbu, kā arī sociālās garantijas.

Pieteikumus "BIOR" gaida līdz šā gada 18. maijam.

Vēstīts, ka Bērziņš "BIOR" direktora amatā nonāca 2013. gada maijā. Pirms tam zemkopības ministre Laimdota Straujuma izteica neuzticību "BIOR" direktoram Rafaelam Joffem par atbildību tā dēvētajā "zušu skandālā".

Raidījums "Nekā personīga" 2013. gada martā vēstīja, ka "BIOR" vadība krietni pārmaksājusi par zušu mazuļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!