Foto: LETA

Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome ceturtdien, 11. martā, izsludināja atklātu konkursu uz Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) locekļa amatu, portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejas pārstāve Santa Jirgensone.

Pretendenti aicināti iesniegt pieteikumus elektroniski līdz 12. aprīlim.

Galvenās pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, augstākā izglītība, vismaz piecus gadus ilga profesionālā vai akadēmiskā pieredze masu informācijas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes vai cilvēktiesību jomā. Tāpat no pretendentiem tiek sagaidīta izpratne par organizācijas pārvaldību atbilstoši padomes kompetencei un vismaz vienas Eiropas Savienības oficiālās valodas pārvaldīšana. Nepieciešamas arī teicamas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes.

Pretendentu atlase notiks trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Uz konkursa otro kārtu izvirzītie pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, kā arī prezentēs savu redzējumu par SEPLP darbības prioritātēm un sabiedrisko mediju turpmāko attīstību. Tāpat konkursa otrās kārtas laikā pretendentiem būs jāatbild uz jautājumiem par demokrātiskas valsts vērtībām un sabiedriskajiem procesiem, sabiedrisko mediju lomu, ētiku un darbības pamatprincipiem, kā arī organizācijas pārvaldību atbilstoši padomes kompetencei.

Pretendenti, kuri tiks izvirzīti uz konkursa trešo kārtu, tiks vērtēti, analizējot viņu vadības kompetences – organizācijas vērtību apzināšanos, stratēģisko redzējumu, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, orientāciju uz rezultātu sasniegšanu, kā arī pārmaiņu vadību.

Konkursa noslēgumā komisijas izvēlētais atbilstošākais amata pretendents tiks virzīts apstiprināšanai Memoranda padomē. Gala lēmumu par pretendenta apstiprināšanu SEPLP locekļa amatā pieņems Saeima.

Ieņemot amatu, jaunais SEPLP loceklis saņems mēnešalgu 2368 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas, sociālās garantijas, kā arī iespēju īstenot inovatīvas pārmaiņas sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu pārvaldībā.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir viens pārstāvis no Kultūras ministrijas, divi Memoranda padomes nevalstisko organizāciju puses locekļi, viens biedrības "Latvijas Mediju ētikas padome" deleģēts pārstāvis un viens pārstāvis, kuru izvirza biedrība vai nodibinājums un kuram ir kompetence plašsaziņas mediju un komunikācijas zinātnes pētniecībā.

Jau ziņots, ka SEPLP izveidi paredz Saeimā pagājušā gada 19.novembrī pieņemtais Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likums. Vienu locekli izvirza Saeima, vienu izvirza Valsts prezidents, bet trešo - nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda padome.

Tāpat vēstīts, ka, noteiktajā termiņā nesaņemot nevienu pieteikumu, pagarināts to iesniegšanas termiņš Saeimas virzītā SEPLP locekļa amata kandidātiem. Kandidāti SEPLP locekļa amatam var pieteikties vēl līdz 30. martam.

Atbalsta gadījumā attiecīgos kandidātus Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti kā savas kandidatūras iesniegs Saeimas Prezidijam līdztekus citu deputātu iesniegtajiem kandidātiem, iepriekš informēja Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!