Foto: Reuters/Scanpix

Izsolē tiks pārdots nekustamais īpašums - dzīvoklis Ikšķilē, Rīgas ielā 2-1, kura īpašnieks ir Lielvārdes novada domes deputāts Jānis Āboliņš (Vidzemes partija), apliecināja pats deputāts.

Tas tiek pārdots Āboliņa maksātnespējas dēļ.

"Dzīvokļa izsolīšana šībrīža maksātnespējas stāvokli principā nemainīs. Stāvoklis ietver nosacījumu, ka tiek izsolīts viss, kas parādniekam pieder," atklāja deputāts.

Āboliņš informēja, ka pagaidām notiek bankrota procedūra - tiek apzināta visa realizējamā manta un piesakās visi kreditori, kuriem viņš ir parādā. Maksātnespējas process noteikti noslēgsies ne ātrāk kā pēc trīs vai pat trīs ar pusi gadiem.

"Man ir pietiekami daudz līdzekļu, lai es varētu noīrēt vietu, kur dzīvot," atklāja Āboliņš.

Dzīvokļa ar kopējo platību 66,6 kvadrātmetri sākumcena ir 2600 eiro. Izsoles solis ir 100 eiro.

Pretendentiem līdz 11. februārim jāiemaksā Āboliņa administratora Aigara Gozīša norēķinu kontā nekustamā īpašuma pirkuma nodrošinājums 10% apmērā no nekustamā īpašuma novērtējuma jeb 260 eiro un jālūdz administratoram autorizēt to dalībai izsolē. Izsole notiks 22. februārī pulksten 10. Visām personām, kurām uz nekustamo īpašumu ir tiesības, kas nepieļauj tā pārdošanu izsolē, jāpieteic savas prasības tiesā līdz izsoles dienai. Tālrunis uzziņām 67278302.

Kā ziņots, 9. jūlijā Ogres rajona tiesa pasludināja maksātnespējas procesu Āboliņam. Šis spriedums nav pārsūdzams. Procesā par maksātnespējas procesa administratoru tika iecelts Gozītis.

Tiesā paskaidroja, ka iepriekš Āboliņš bija pirmā persona Latvijā, pret kuru ticis uzsākts fiziskās personas maksātnespējas process. Toreiz gan Āboliņš nepildīja maksājuma grafikus un tāpēc Ogres rajona tiesa izbeidza tiesvedību šajā lietā, bet neatbrīvoja viņu no nedzēstajām saistībām.

Āboliņa parādsaistības veidojot vairāk nekā 300 000 eiro un galvenais kreditors esot "SEB banka", norādīja tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!