Foto: F64

Rīgā aizliegtā un izdemolētā Sergeja Meļņikova ceļojošā izstāde "Maidana cilvēki" pēc sekmīgas norises Jelgavā šodien atklāta arī Bauskā, informēja Bauskas novada pašvaldībā.

Bauskas rātslaukumā ceļojošo foto darbu izstādi "Maidana cilvēki" interesentiem iespējams apskatīt tikai divas dienas - šodien un trešdien, 4.novembrī.

Kā informējuši izstādes rīkotāji, izstādē iespējams iepazīties ar 100 Meļņikova darbiem, kas fotografēti Ukrainas galvaspilsētā tā dēvētās Pašcieņas revolūcijas jeb "Eiromaidana" laikā, atgādinot par protesta akcijām, kas norisinājās 2013.gada nogalē un 2014.gada sākumā Kijevas galvenajā laukumā, pulcējot vairākus tūkstošus ukraiņu vienotās demonstrācijās pret tā brīža pieņemtajiem valdības lēmumiem.

Mākslinieks sadarbībā ar fonda "Ukrainas dvēsele" pārstāvjiem ir izveidojis ceļojošu fotoizstādi, kas atgādina par personīgās brīvības principu paušanu, cilvēciskajiem pārdzīvojumiem, kā arī atspoguļo spilgtākos mirkļus no Ukrainas jaunlaiku vēsturē svarīgākā notikuma - "Eiromaidana", skaidrojuši izstādes organizatori.

Kā ziņots, no 22.oktobra līdz 25.oktobrim izstāde sekmīgi bija apskatāma Jelgavā, Hercoga Jēkaba laukumā, kur tās atklāšanā piedalījās Ukrainas vēstnieks Latvijā Jevgenijs Perebijnis.

Sabiedrisko kārtību un drošību izstādes vietā uzraudzīja Jelgavas Pašvaldības policija sadarbībā ar Valsts policiju. Pašu izstādes ekspozīciju apsargāja arī brīvprātīgie - galvenokārt motociklistu brālības "Dieva suņi" un militārās tuvcīņas un vēstures apvienības "Tēvijas sargi" biedri.

Latvijā pirmo reizi izstādi "Maidana cilvēki" eksponēja Rīgā 5.oktobrī, kad to atklāja Brīvības bulvārī, Brīvības pieminekļa tuvumā. Izstāde piedzīvoja vairākkārtējus vandaļu uzbrukumus, līdz naktī uz 11.oktobri tā tika nopostīta pilnībā.

Sākotnēji Rīgas pašvaldība bija izsniegusi publiska pasākuma rīkošanas atļauju Latvijas atjaunošanas biedrībai par starptautiskas ceļojošās izstādes "Maidana cilvēki" rīkošanu Rīgā, Brīvības bulvāra alejā starp Merķeļa un Elizabetes ielu, no 5.oktobra līdz 25.oktobrim. Šajā laikā tomēr izstādes vietā notika vairāki incidenti un vienā gadījumā kāds ļaundaris izstādi izpostīja.

12.oktobrī Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) apturēja pašvaldības izsniegto atļauju rīkot izstādi, jo organizatori neievērojot likuma prasības, tostarp nenodrošinot pasākuma apsardzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!