Pēc Rīgas domes priekšsēdētāja Jāņa Birka iniciatīvas ir uzsākts darbs pie vienota Rīgas Centrāltirgus vizuālā tēla koncepcijas izstrādes. Sadarbībā ar Latvijas Mākslinieku savienību tiek veidota mākslas, dizaina un arhitektūras speciālistu darba grupa, kas izstrādās un apzinās iespējamos risinājumus, informēja Rigas domes sabiedrisko attiecību nodaļā.
Turpmāko gadu laikā būtiskas izmaiņas skars arī Rūpniecības preču tirgus teritoriju, jo tā vietā ir iecerēts izbūvēt plašu satiksmes mezglu.

Birks, pameklējot Centrāltirgu, norādīja, ka "Rīga ir ne vien Latvijas galvaspilsēta, bet arī valsts simbols un vārda nesējs pasaulē. Rīga ir galvenais mērķis tiem ārvalstu iedzīvotājiem, kas apmeklē Latviju, un tāpēc tas, kāda viņu atmiņā paliks Rīga, būtiski iespaidos viņu viedokli par Latviju kopumā, kas savukārt sekmēs vai gluži pretēji bremzēs Latvijas iedzīvotāju un uzņēmēju sadarbību ar ārvalstu sadarbības partneriem".

"Tāpēc ir ļoti būtiski domāt par mums savdabīgo objektu akcentēšanu, kas Rīgā piesaista pastiprinātu ārzemju viesu uzmanību. Viens no šādiem objektiem ir Rīgas Centrāltirgus, kur pēdējo gadu laikā ir novērojami aktīvi teritorijas labiekārtošanas darbi. Tirgus teritorija ir ļoti daudzveidīga, tomēr bez vienota vizuālā tēla, kas ļautu akcentēt tā savdabību un viennozīmīgi nodalītu no piegulošajām teritorijām un tirdzniecības vietām," norādīja mērs.

RP AS Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētāja Naina Cibuļska atzīmēja, ka "Rīgas Centrāltirgus ir lielākais tirgus Baltijā un viens no lielākajiem visā Eiropā – tā teritorija pārsniedz septiņus hektārus, tajā ir aptuveni 6000 tirdzniecības vietas. Tirgu ik gadus apmeklē arvien vairāk un vairāk ārvalstu viesu."

Rīgas Centrāltirgus tirdzniecības paviljonu attīstībā un tirgus teritorijas labiekārtošanā ik gadus tiek ieguldīti pāri par vienu miljonu latu. Tiek bruģētas un asfaltētas tirgus teritoriju šķērsojošās ielas, rekonstruētas un atjaunotas ēkas, paviljoni un spīķeri, modernizētas tirdzniecības vietas, atjaunoti pagrabi un noliktavas u.c.

Rīgas Centrāltirgus dibināts 1930.gada 2.novembrī, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada. RP AS "Rīgas Centrāltirgus" ietilpst Centrāltirgus, Āgenskalna tirgus un Vidzemes tirgus. Vienīgais uzņēmuma īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!