BNS - Valdība izstrādās stingrākus normatīvos aktus un noteiks stingrus ierobežojumus, cik lielas summas varēs tērēt dienesta automašīnu iegādei valsts iestādēs.
Piektdien ikmēneša preses konferencē premjers Andris Šķēle informēja, ka pēc viņa ierosinājuma veiktajā "nelielajā pārbaudē" konstatēts, ka 11 dažādu valsts iestāžu dienesta auto iegādei pārtērēti vairāk nekā 20 tūkstoši latu.

"Kas notiek valstī, ja tikai par 11 mašīnām pārtērē tādas summas," sašutis teica Šķēle.

Viņš norādīja, ka vairumā gadījumu atbildīgie ierēdņi un valsts iestāžu darbinieki ļaunprātīgi interpretējuši valdības lēmumus un noteikumus, kas reglamentē automašīnu iegādi.

Pārbaudes rezultāti rāda, ka Valsts ieņēmumu dienestam (VID) iegādāta par 5538 latiem dārgāka automašīna nekā paredzēts, Galvenās muitas pārvaldei (GMP) - par 2960 latiem dārgāks auto, Energoapgādes regulēšanas padomei - par 549 latiem dārgāka mašīna, Valsts kasei (VK) - par 1047 latiem dārgāka, Satiksmes birojam (SB) - par 2962 latiem dārgāka, bet Vērtspapīru tirgus komisijai - par 4672 latiem dārgāka automašīna nekā pieļaujams.

Tieslietu ministrijas iegādātais auto pieļaujamo cenu pārsniedz par 4148 latiem, Ārlietu ministrijas - par 1436 latiem, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes - par 1436 latiem, Naturalizācijas pārvaldes - par 945 latiem, Valsts bērna tiesību aizsardzības centra - par 281 latu, bet Valsts administrācijas skolas iegādātais auto ir par 316 latiem dārgāks nekā pieļaujams.

Nolemts, ka Valsts bērna tiesību aizsardzības centra, Valsts administrācijas skolas un Energoapgādes regulēšanas padomes pieļautie pārkāpumi nav būtiski, savukārt pārējo institūciju vadītājiem būs jāatbild par pārtērētajām summām.

Jau ziņots, ka līdz 17.decembrim savu atzinumu par ierēdņu pieļautajiem pārkāpumiem gatavos Valsts civildienesta pārvalde.

Savukārt Finansu ministrijai būs jāizvērtē VID, GMP, SB un VK atbildīgo amatpersonu rīcība, jālemj par viņu sodīšanu un iespējām atgūt izšķērdētos līdzekļus.

Pēc Šķēles domām, vainīgajiem iztērētās summas valstij būtu jāatmaksā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!