Foto: Shutterstock
E-veselības platforma "Maniveselibasdati.lv" sadarbībā ar veselības veicināšanas lietotni "myEmerg" ir izstrādājusi inovatīvu risinājumu - lietotni, kas ļauj vienuviet atrast Covid-19 pandēmijas informatīvos tālruņus un saņemt attālināti Covid -19 analīžu rezultātus, informēja platformas vadītāja Aija Rezevska.

Vienlaikus lietotnē iespējams atrast tuvākās analīžu nodošanas vietas Latvijā, kā arī ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni.

Rezevska skaidroja, ka atrast tuvāko Covid-19 analīžu nodošanas punktu iespējams, balstoties uz lietotāja atrašanās vietu. Lietotne norāda adresi, telefonu un informāciju, kas jāievēro ierodoties uz analīzēm. Lai vieglāk atrast ceļu, tiek sniegtas ceļa norādes, savienojoties ar navigācijas lietotnēm "Waze", "Google Maps" un citām. Ar iegūto informāciju iespējams ērti dalīties.

"Jaunais risinājums ir ļoti vērtīgs palīgs krīzes laikā, jo atvieglo visas aktuālās informācijas iegūšanu par Covid-19, kā arī atslogo atbildīgo dienestu darbu informācijas sniegšanā," viņa norādīja.

Viņa piebilda, ka Covid-19 analīžu rezultātus E.Gulbja laboratorijā un Centrālajā laboratorijā var attālināti skatīt bez maksas, reģistrējoties "www.maniveselibasdati.lv".

Lejuplādēt "myEmerg" lietotni bez maksas iespējams iegūt "Apple App store", savukārt "Google Play" lietotne vēl nav pieejama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!