Ārlietu ministrs Artis Pabriks (TP) uz svinīgo pieņemšanu, kas šodien par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 87.gadadienai notiks Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, no Saeimas Ārlietu komisijas deputātiem nav uzaicinājis tikai Nikolaju Kabanovu (PCTVL).
Aicināto viesu vidū ir pašmāju un ārvalstu politiķi, ielūgti arī visi Saeimas Ārlietu komisijas deputāti, izņemot Kabanovu.

Pēc Pabrika domām, kaut gan Kabanovs ir Saeimas deputāts un Saeimas Ārlietu komisijas loceklis, viņa līdzšinējā rīcība un izteikumi tomēr neliecina, ka viņš darbojas valsts interesēs, informē Pabrika preses sekretāre Inga Saleniece.

Ministrs uzskata, ka PCTVL politiķis neizrāda cieņu pret valsts svētkiem un simboliem, tāpēc nolemts viņu uz pieņemšanu neaicināt. Savulaik skandālu izraisīja gadījums, kad Kabanovs kādā valstiskā pieņemšanā it kā noslaucījis sasvīdušo seju Latvijas karogā.

Saleniece stāstīja, ka uz svinīgo pasākumu tika ielūgti cilvēki, kuri ir saistīti ar ārpolitiku, arī dažādu nevalstisko organizāciju vadītāji, dažādu komisiju locekļi, Eiropas Parlamenta deputāti no Latvijas, bijušie ārlietu ministri un bijušie vēstnieki.

Kabanovs stāsta, ka ministra rīcība viņu neuztrauc, jo viņam nemaz nepatīkot apmeklēt šādus pasākumus. Deputāts uzskata, ka Pabrika lēmums ir "lēts populisms".

Komentējot Ārlietu ministrijas izteikumus par Kabanova darbiem, deputāts pauda viedokli, ka ministrs Latviju apkauno vairāk nekā viņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!