Latvijas Pensionāru federācijas valde šodien izveidoja Vislatvijas pensionāru mītiņa organizācijas komisiju, informēja Pensionāru federācijas sabiedrisko attiecību komisijas priekšsēdētājs Edgars Lagzdiņš.
Komisijā ietilps septiņi cilvēki, kuri būs atbildīgi par septembrī plānotā mītiņa organizatoriskajiem jautājumiem. Lagzdiņš stāstīja, ka Vislatvijas pensionāru mītiņu joprojām tiek plānots organizēt 28.septembrī, un tas varētu notikt Doma laukumā.

Iepriekš pensionāru federācija plānoja Vislatvijas mītiņu organizēt jau 29.augustā. Taču jūlija beigās Pensionāru federācijas dome pēc vairāku stundu ilgām diskusijām ar premjeru, labklājības ministru un Saeimas pārstāvjiem nolēma, ka mītiņa rīkošana augustā būtu pārsteidzīga.

Plānots, ka līdz 7.septembrim pensionāri savus priekšlikumus grozījumiem pensiju likumā iesniegs Saeimā, bet pēc tam piedalīsies arī katrā Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē, kurā tiks skatīti jautājumi par pensiju likuma grozījumiem. Vislatvijas pensionāru mītiņa mērķis būtu panākt pensionāriem labvēlīgus grozījumus pensiju likumā, lai, indeksējot pensijas, paaugstinājums būtu vairāk nekā daži santīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!