Foto: LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pirmdien, 16. martā, ar rīkojumu izveidojis Krīzes vadības koordinācijas grupu, kuras uzdevums ir nodrošināt Ministru kabineta (MK) rīkojuma "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" izpildi, portālu "Delfi" informēja premjerministra preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Grupas uzdevums būs koordinēt iesaistīto institūciju darbību, kā arī īstenot visu nepieciešamo drošības, preventīvo, gatavības, reaģēšanas, kā arī iespējamo seku likvidēšanas pasākumu kopumu, kas saistīti ar koronavīrusa izraisītās vīrusa infekcijas "Covid-19" izplatības ierobežošanu Latvijā.

Par Krīzes vadības koordinācijas grupas vadītāju iecelts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks Mārtiņš Baltmanis, bet par viņa vietniekiem – Veselības ministrijas valsts sekretāre Daina Mūrmane–Umbraško un Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs.

Krīzes vadības koordinācijas grupā strādā Labklājības ministrijas valsts sekretārs Ingus Alliks, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Edvīns Balševics, Finanšu ministrijas valsts sekretāre Baiba Bāne, Ministru prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Māris Cepurītis, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, Slimību profilakses un kontroles centra direktore Iveta Gavare, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Līga Lejiņa, Zemkopības ministrijas valsts sekretāre Dace Lucaua, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs, Satiksmes ministrijas valsts sekretāre Ilonda Stepanova, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edmunds Valantis un Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone.

Pirmā Krīzes vadības koordinācijas grupas sanāksme jau notikusi pirmdien.

Jau ziņots, ka no piektdienas līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar "Covid-19" vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Valsts amatpersonu paziņojumu, ar ko tās nāca klajā pēc Ministru kabineta ārkārtas Krīzes vadības padomes kopsēdes, kurā sestdien, 14. martā, tika papildināts rīkojums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu valstī, iespējams noskatīties šeit:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!