Foto: stock.xchng
Sadarbībā ar vienu no lielākajiem Ķīnas laikrakstiem "China Daily" atvērta interneta mājaslapa ar visaptverošu informāciju par Latviju ķīniešu valodā, aģentūrai BNS pavēstīja Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) sabiedrisko attiecību speciāliste Inta Briede.

Viņa norādīja, ka mājaslapā publicēta informācija par Latvijas tradīcijām, kultūru, tūrisma un atpūtas iespējām, kā arī par Latvijas ekonomisko vidi, uzņēmējdarbības un investīciju potenciālu. Mājaslapa veidota kā tematisks pielikums "China Daily" interneta portālam, kuru ik dienu apmeklē vairāk nekā 30 miljoni interesentu.

Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors Armands Slokenbergs uzsvēra, ka informācijas parādīšanās par Latviju ķīniešu laikraksta mājaslapā ir pozitīvs fakts, it īpaši ilgtermiņā. "Fakts, ka populārā Ķīnas interneta resursā izveidota tematiski daudzveidīga Latvijas mājaslapa, it īpaši iepriecina, raugoties ilgtermiņā. Patlaban Ķīna nav mūsu uzmanības lokā kā tūrisma tirgus numur viens, divi vai trīs, taču desmit gadu perspektīvā tas ir ārkārtīgi nozīmīgs tirgus un, jo agrāk tur esam, jo labāk. Tas ir veiksmīgs sadarbības projekts, kas visā pilnībā atbilst mūsu mērķiem un nostādnēm, kādas esam izvirzījuši Ķīnas tirgum. Mēs pašlaik tur neveicam milzīgas aktivitātes, bet meklējam efektīvus sadarbības risinājumus, un šis ir labs piemērs," sacīja Slokenbergs.

TAVA pārstāvji arī uzsvēra – lai iepazītu Latviju un izveidotu ķīniešu auditorijai saistošu mājaslapu, jūnija vidū Latvijā uzturējās pieci "China Daily" žurnālisti, kuri intervēja Latvijas amatpersonas, tostarp Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu un Saeimas ārlietu komisijas vadītāju Ojāru Ēriku Kalniņu, kā arī tikās ar uzņēmumu "Latvijas Finieris" un "Laima" vadītājiem, apmeklēja Rīgas ostu, "Rietumu banku", biznesa augstskolu "Turība" un Konfūcija centru Rīgas Stradiņa universitātē.

Tāpat vizītes laikā Ķīnas žurnālisti iepazina Rīgu, Liepāju, Bausku, Siguldu un Cēsis, tikās ar Latvijas Nacionālās operas un Liepājas Simfoniskā orķestra pārstāvjiem, viesojās Rundāles pilī, Turaidas muzejrezervātā un citos populāros tūrisma objektos, kā arī izbaudīja "Aerodium" vertikālā vēja tuneļa iespējas, ko Latvija demonstrēja pasaules tehnoloģiju sasniegumu izstādē "Expo" 2010.gadā Šanhajā, pastāstīja TAVA pārstāvji.

"China Daily" žurnālistu vizīte Latvijā notika projekta "Follow the Ambassador" ("Seko vēstniekam") ietvaros. Žurnālisti Eiropas apmeklējuma laikā viesojās gan Latvijā, gan Lietuvā un Igaunijā, un vizīte tika organizēta, sadarbojoties triju valstu vēstniecībām Ķīnā.

2011.gadā Ķīnas tūristu skaits Latvijā sasniedza gandrīz trīs tūkstošus, bet nakšņojumu skaits – piecarpus tūkstošus nakšu.

TAVA ir valsts iestāde Ekonomikas ministrijas pārraudzībā, kas ir izveidota, lai īstenotu tūrisma attīstības valsts politiku. Aģentūra īsteno valsts tūrisma politiku un veicina tūrisma kā tautsaimniecības nozares attīstību Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!