Foto: LETA

Īstenojot projektu "Mārketinga kampaņa Latgales reģiona lauku tūrisma attīstībai un popularizēšanai", izveidots jauns tūrisma ceļvedis visaptverošai Latgales iepazīšanai, informēja Latgales Tūrisma asociācijā.

Ceļvedī apkopotas sešas ceļojumu tēmas - "Ceļo neparasti", "Ceļo radoši", "Ceļo cauri gadsimtiem", "Ceļo ar bērniem", "Ceļo aktīvi" un "Ceļo vasals". Kopumā materiāls aptver vairāk nekā 170 brīvdienu ideju visā Latgalē, un tas ir pieejams visos Latgales tūrisma centros, kā arī elektroniski aplūkojams.

Latgales tūrisma ceļveža izdošana ir viena no aktivitātēm projektā "Mārketinga kampaņa Latgales reģiona lauku tūrisma attīstībai un popularizēšanai", ko jau otro gadu īsteno Latgales Tūrisma asociācija ar Latgales tūrisma uzņēmēju un vietējo pašvaldību atbalstu. Jaunais materiāls ir izveidots četrās valodās - latviski, angliski, kā arī lietuviešu un igauņu valodās.

"Veidojot ceļvedi, vēlējāmies Latgali atainot kā viesmīlīgu un patīkamu dzīves telpu, kas ir bagāta ar aizrautīgiem cilvēkiem, skaistām ainavām, attīstītu tūrisma vidi, komfortablām naktsmītnēm, gardiem ēdieniem, iespaidīgu kultūrvēsturi un aizraujošiem tūrisma objektiem. Tā ir Latgale, kuru mēs pazīstam un kuru vēlamies, lai redz arī citi," skaidroja projekta vadītāja Mārīte Orniņa.

Projekta gaitā jau īstenotas vairākas aktivitātes, kuru galvenais mērķis ir popularizēt lauku tūrismu un nostiprināt Latgales kā vienota zīmola un galamērķa tēlu. Ir izstrādāta mārketinga stratēģija, jauna vizuālā identitāte, jauni tūrisma video, notiek aktīva "Facebook" un "Instagram" sociālo kontu uzturēšana, mājaslapas "latgale.travel" pilnveide.

Šovasar, dodies ceļojumā pa Latgali, tūristi aicināti iemūžināt savu Latgales stāstu foto vai video, ievietot sociālajos tīklos, pievienot tēmturi "#VasalsLatgalē2021" un laimēt balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!