Pagājušajā gadā Latvijā izveidotas piecas jaunas civiliestādes, savukārt šogad pagaidām viena - Lauku atbalsta centrs.
Laiku atbalsta centram kā reģionālās struktūrvienības pievienotas Ziemeļvidzemes reģionālā lauksaimniecības pārvalde un rajonu lauksaimniecības departamenti.

Savukārt pērn kopumā izveidotas piecas jaunas civiliestādes - Labklājības ministrijas sistēmā Medicīnas aprūpes un darbspējas kvalitātes kontroles inspekcija, Izglītības un zinātnes ministrijas sistēmā Studiju fonds, Satiksmes ministrijas sistēmā Dzelzceļa administrācija.

Tāpat pērn izveidota Dzelzceļa tehniskā inspekcija, kā arī Īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās sekretariāts, kuram šogad pēc reorganizācijas pievienots arī Valsts pārvaldes roformu birojs.

Jau vēstīts, ka patlaban civildienestā Latvijā strādā 485 ierēdņi un 6381 ierēdņu kandidāts, kas ir daudz mazāk nekā pērn, kad valsts pārvaldē nodarbināti bija 9132 cilvēki.

Kopumā valsts institūcijās nodarbināti vairāk nekā 41 tūkstotis cilvēku, taču pagaidām VCP rīcībā nav ziņu no vairākām institūcijām, tadēļ šis skaitlis varētu būt lielāks vēl par aptuveni trijiem tūkstošiem.

No minētā 41 tūkstoša aptuveni 16% jeb 6866 ir ierēdņi. Savukārt civiliestādēs kopumā nodarbināto ierēdņu īpatsvars ir aptuveni 43% no kopējā darbinieku skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!